Mazăre verde

2220063

Mazăre-alimente care vindecă

Mazăre sunt cultivate pe scară largă în India antică şi China antică, în cazul în care el este un simbol al fertilităţii şi bogăţiei. În Grecia antică și Roma antică a fost alimente principale de mazăre săraci Luda, şi în Franţa secolului al XVI-lea mazăre cu slanina prajita si servit la masa regelui şi un rând pe masă.

În Spania, în Rusia, una dintre cele mai preferate feluri de mâncare a fost Ciorba de mazare. Apreciat şi plăcut mazăre germani. Ele sunt cultivate pe scară largă, a fost pregătit dintr-o varietate de ea, şi în secolul 19 în dieta zilnică de soldaţi germani au aparut chiar mazăre mezeluri. Dar această naţiune de dragoste, ca în Rusia, «Țar mazăre» nu are nici unde în lume.

Terapeutice proprietăţi (curativ) de mazăre

Oamenii lui dragoste pentru mazăre, este de înţeles. Mazăre nu sunt doar delicioase, dar, de asemenea, foarte utile. Mazărea este apreciat în principal pentru conţinut ridicat de proteine.

Proteine în impulsuri aproape la fel de mult ca în carnea de vită. Dar spre deosebire de proteine din carne, este mult mai uşor de digerat. Rich mazare carbohidratii si microelemente.

Mazăre verde conţine vitaminele b, caroten (provitamina o), vitamina c si pp. Compoziţia de mazăre includ sărurile de potasiu, mangan, fier şi fosfor. Mazărea este sursa de unul dintre aminoacizi-Lizina limitate. Mazăre este prezentă în orice dieta medicale. Trebuie să fie prezente în dieta pacienţilor cardiovasculare.

Mazăre conţine piridoxina, este implicat în clivaj şi sinteza de aminoacizi. Lipsa de vitamina cauze dermatita şi convulsii. Datorită conţinutului ridicat de seleniu mazare considera ca instrument de anti-cancerigene.

Mazăre verde blocuri aportul de metale radioactive.

In medicina populara decoct de frunze şi fructe de mazare, folosite ca un diuretic, care facilitează dizolvarea de pietre la rinichi.

Făină de mazăre este utilizat ca o cataplasmă pentru fierbe si abcese înmuiere. Mazăre reduce riscul de cancer, atac de cord, hipertensiune arterială. Mazăre de utilizare, în orice formă, încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi întregului organism ca un întreg. Proteină mazăre conţine esenţiale pentru organismul nostru, aminoacizi: lizină, metionină, cistină, triptofan etc.

Mazăre este cel mai popular reprezentantul familiei de leguminoase

Mazăre (Pisum sativum) este o anual ierburi plante din familia Fabaceae (leguminoase). Primit numele de la faptul că florile sunt toate legume sunt ca ambarcaţiuni de mici dimensiuni (sau molii). Două petale laterale asemănătoare cu vâsle (sau aripi), mare de flori este similar naviga, şi două petale inferioare, topit similar cu barca (corpul fluturi). Fructul este mazăre-Bob. Se compune din două geamuri şi seminţe interior.

Mazăre este o plantă autophilous. Structura de rolete la Bob, este împărţită în clase: Grapă şi zahăr. Soiuri de obloane rotativ, greu. Ei au un strat interior de pergament. Acest lucru le face rigide si nu comestibile. Soiuri de frunze coapte la apăsarea, este uşor să fie dezvăluite (busteni). Prin urmare, astfel de note şi se numeşte «Grapă». Soiuri de zahăr mazăre, strat pergament pe falduri de fără. Frunze de sale umplute şi utilizate în alimente ca un întreg. Aceste soiuri de mazare sunt, în general, mai dulce, şi deci sunt numite «zahăr». Aceste soiuri de mazare sunt cultivate pentru boabe necoapte (lame). «Omoplat» mânca proaspete, poate, congela şi se fierbe. Există, de asemenea, secundar («polusaharnye») de soiuri de mazare. Aceste soiuri, în stare verde, rolete sunt moi şi comestibile, şi se maturizează, devine rigid, şi nu se potrivesc să mănânc.

Din istoria de mazăre

Mazărea este una din cele mai vechi legume. S-a dezvoltat chiar primul gradinari. Ştiut că aceeaşi oameni care se pot fi consumate, chiar şi în societatea primitivă. Istoria culturii de mazăre a cel puțin 3000 de ani. Potrivit arheologilor din Orientul Mijlociu au găsit rămâne de mese de mazare, care nu este mai puţin de 10 de mii. ani.

De aceea, este foarte dificil de a determina homecoming mazăre. Tentativ, este Asia de Sud-Africa de nord-vest. Prima menţiune de mazăre, în aceste locuri fac parte din secolul al 7-lea î.Hr.. Mai târziu, aproximativ cinci secole, mazăre a fost introdus pe teritoriul Rusiei moderne. Toate în toate, a fost mult timp în urmă că nimeni nu ştie exact când. Nu e de mirare că, în astfel de cazuri, în Rusia se obişnuieşte a spune: «este încă sub Tsar mazăre ori». Mazăre a fost mult timp cultivate pentru uz personal în casa lui. Masiv cultiva mazăre ca domeniul cultura a început în începutul secolului al XVIII-lea.

După mazăre a fost importate din Franta, a devenit rapid foarte popular în Rusia. Mazăre glorificat chiar o întreaga regiune, mai degrabă apoi, Yaroslavl provincia. Gradinari locale inventat felul său propriu, ca mazărea uscată, şi mult timp le-a livrat în străinătate. Celebrul «mazăre verde» ştia cum să crească şi de a găti în satele Ugodiči şi Sulost′, nu departe de Rostov cel mare.

În Rusia mazăre aşa-a plăcut gustul de acesta că un număr foarte mare de Proverbe şi zicători. De exemplu: «fată în casă: sunt de invidiat, da mazăre în câmpul care nu va trece, toată lumea uŝipnet.» Mazăre cresc, putin a fost necesar pentru a aduna şi recolta încă. Şi care doresc să mănânce mazăre, fost întotdeauna plină. Păsări diferite: Ravens, Magpies, etc. Ceea ce numai legume sperietori de ciori nu au fost. Au fost hohotitor, şi rotirea sperietoare. Iubeşte mazăre şi gândac-zernovik. Fiecare dintre noi a ales, poedennye acest bug, cereale. În vremurile de demult din gândac acest a fost ajutat de recoltă de cânepă, împreună cu mazare. Gândacul Zernovik pe aceste câmpuri nu apar.

Cum să utilizaţi mazare

Mazăre mâncat peste tot şi aproape totul. Că doar nu face. La mazăre Cook supe şi terci de ovăz, coapte în plăcinte, face taitei, coace clatite gatite mazăre jeleu şi chiar face brânză mazăre. Nu degeaba este numit regele prădate de mazăre.

În ţările din Asia de Sud-Est mazăre prajit, presarata cu sare, condimente şi mâncat ca o gustare. Arabii au făcut din naut (mazăre nisip galben cu vârf ascuţit) populare gustare «humus». De năut faci tradiţionale evreieşti gustari calde «falafel.» Mazăre verde soiuri de think tank poate şi se congela.

Dacă vă amestecaţi mazăre cu mentă, suc de lamaie si ulei de masline, Adauga iaurt, tu a lua gustare foarte licitaţie şi sănătoase.

Mazăre «lame» în Europa numit «păstăi mazăre» (din franceză mang păstăi-mananca tot) sau «fasole verde». De le Cook supe, tocane, folosiţi în salate. În China şi Thailanda, aceste păstăi subţiri luminoase-verde cu un miros plăcut proaspete cu siguranta adăugate la feluri de mâncare din legume prajite. Mâncare de mazăre sunt foarte variate şi utile. Ei întotdeauna lumina si imbogati masa ta. Mazare, acest lucru este exact produsul Hippocrate a spus că: «Produse alimentare ar trebui să fie noştri Medicină şi medicină-alimentare».


Lasă un comentariu