Măr

яблоки

Măr este un gen de fructe copaci şi arbuşti Rosaceae subfamilia Apple. Fructe-mere, rotunjite, de obicei, de diferite dimensiuni, culoare, gust şi miros, în funcţie de varietate. Carnea este suculent.

În iulie începe să se maturizeze prima clasa de vară, dar majoritatea Apple timp vine in toamna. Soiurile târzii sunt stocate până în primăvară, şi unele-până la recolta următoare.

În matur merele conţin zahăr (cea mai mare parte fructoza), pectina, vitaminele c, B1, precursor de vitamina a, aminoacizi, flavonoide (rutin, kvercetrin, etc.), acizi organici (Malic, citric, tartric), taninuri, saruri minerale (fier, calciu, magneziu) şi microelemente (iod, siliciu, mangan, cupru, sodiu, potasiu, zinc, nichel, molibden, cobalt), uleiuri esentiale, hloragenovaâ acid, volatil.
Semintele contin până la 33% Uleiuri grase şi glicoziă amygdalin.

Dintre vara si toamna conţinut de zahăr de mere nu este nici o diferenţă esenţială, clasele pozdneosennie şi iarna în mare parte mai bogate în zaharuri.

În mere imatur, de asemenea, conţin amidon, cu mai multe soiuri de fructe iarna care sunt rezistente la depozitare. Atunci când coapte fructe amidonul încet împărţit cu eliberarea de zahăr. Mere de iarna la recoltare conţin adesea până la 1,5% amidon (şi chiar mai mult). În partea comestibilă a merele conţin 1% sorbitol-un indulcitor pentru diabetici.

Merele nu sunt considerate a fi o sursă bogată de vitamina c, dar mai mare conţinut de Ascorbic acid sunt diferite soiuri de fructe, Antonovka, bunica Putivka Vulgaris, Cortlandt, Beuken, 250-300 g de mere proaspete aceste soiuri pot satisface nevoile de adulţi vitamina c. dacă picături de iarnă stocare conţinutul de Ascorbic acid. Mai ales când cade brusc perezrevanii fructe.

Compuşi fenolici de fructe şi frunze de crabapple întăreşte pereţii vaselor de sânge, reduc fragilitatea şi permeabilitatea lor, contribuie la absorbţia de vitamina c. contine compusi fenolici-quercetin, epicatechin, gallokatehin şi alte catechine, hloragenovye acid, lejkoantociany, şi în intens colorate fructe, de asemenea, antociani, cyanidin-mekocianin, pelargonidin.

Catechine de mere, împreună cu pectina substanţe au măsuri de protecţie împotriva radiaţiilor ionizante. Cel mai bogat în katehinami şi antocianami boabe mici de mere.

Mere-unul dintre cele mai bogate surse substanţelor pectinice. Ies cu conţinut ridicat de pectină fructele, Antonovka sinapa Bielorusă ordinare, Pepina šafrannogo. Aceste substanţe recent ataşat mare importanţă, deoarece acestea nu au proprietate într-o măsură pentru a lega şi neutraliza metale grele si radioactive-plumb, stronţiu, cobalt şi altele în interiorul corpului uman.

Ca produs nutritive şi dietetice mere sunt utilizate pe scară largă într-un fel de proaspătă. Bucătar de la le compoturi, gem, dulceaţă, gemuri; Pregătiţi suc, jeleu, marmeladă, oţet, cvas, vin, etc.
Utilizarea terapeutică de mere

* Merele contin pectina, care a întârziat dezvoltarea de microorganisme dăunătoare în intestin, normaliza digestia, promova excreţia de colesterol din organism.

* Terapeutice efect de mere in colita si alte boli intestinale este datorat nu numai prezenţa substanţelor pectinice, dar, de asemenea, bogat.

* Mere au un efect tonic, prin urmare atribuite supravieţuitori slăbit boli grave.

* Boli ale sistemului cardiovascular, rinichi, excesul de greutate, vă recomandăm să sistematic de 1 — 2 ori pe săptămână pentru a organiza zile post (1,5-2 kg de mere decojite pe zi).

* Foarte util «Apple» zile pentru lucrătorii implicaţi în activitatea mentală tensionată.

* Pacienţii cu ateroscleroză, hipertensiune arterială trebuie să includă întotdeauna mere in dieta.

* Mere si suc de mere sunt sfătuiţi să mănânce ficat, rinichi, vezicii urinare, pietre la rinichi, artrita.

* În nefrită acută şi cronică recomanda consumul de mere proaspete, precum şi jeleuri, salata cu mere si fructe la cuptor.

* Când colita, însoţită de diaree, arătând matur dulce mere piure sau Apple sucuri cu pulpa, pentru constipaţie acelaşi clienţi pentru a mânca pe stomacul gol 1-2 în stare proaspătă sau copti acru Apple (fibre si acizi organici creşte peristaltismul).

* Merele sunt bogate in saruri de potasiu si tanin, au un efect diuretic, întârzierea formarea de uric acid, de aceea este recomandat ca un remediu profilactic cat si curativ pentru gută şi pietre la rinichi.

* Mere util la un hidropizie şi umflături.

* Pentru raceli, tuse, răguşeală folosi poţiune pe bază de plante de frunze de meri: 1 lingura strivit frunze uscate se toarna 1 ceasca apa clocotita, insista 20 de minute şi ia 1/3 ceasca de 4 — 5 ori pe zi.

* Diabet utile soiuri de mere la low-balling si bogate in vitamina c.

* Obezitatea utile amestec de sucuri: 100 g mere suc 50 g pepene, 1 lingurita de tomate si suc de lamaie 2 linguri.

* Ceai de mere oferite sub formă de căldură pentru 3-4 cani pe zi cu urolitiaza, gută, reumatism, tuse, răguşeală, colita. 3 crud tocat o umplere de mere mijlocii în 1 l de apa, se fierbe 10 minute la foc mic, adăugaţi zahăr la gust si lamaie.

ATENTIE!
Pacienţii cu giperacidnym gastrite, ulcere stomacul şi ulcere duodenale, diskeneziej biliare hipertensivi tipul recomandat pentru dulce de soiuri de mere, şi persoanele cu gipoacidnym gastrita, colita spastica, diskeneziej biliare tractului de tip hypokinetic ar trebui să bea soiuri de acru.


Lasă un comentariu