Dovleac

109643861_4248238_1

De dovleac este numele generic de plante din familia Cucurbitaceae. Dovleac pot fi anuale sau multianuale. Frunze de dovleac mare, păros sau greu-dur, sa stelâŝiesâ de ramuri sau se închid. În timpul înfloririi, planta este acoperit cu flori mari, alb sau galben. Fructe de mare, dovleci au adesea ajunge la dimensiuni mari: de la 2 la 9-ти kg. Numai natura a aproximativ 10 minute wild tipuri de dovleci. Vor creşte în climat cald în multe ţări. Cultiva dovleci nu sunt doar pentru a manca fructe, dar şi cu un scop decorativ. Impure şi dovleac uncuted lung, atât din timpuri stravechi folosite în ferme.

Locul de nastere al dovleac cred că teritoriul moderne de Mexic, unde a crescut mai mult de 3 mii. BC (kalorizator). Primii colonisti americani a tăiat partea de sus de pe dovleac, scoateţi seminţele, umplut în interiorul lapte, condimente şi miere, apoi se coace dovleacul în cenuşă fierbinte, prăjită feliile de dovleac indieni rug şi din benzi de dovleci uscate a făcut rogojini.

În Europa de dovleac ajuns mijlocul secolului al XVI-lea, atunci când, ca multe alte plante utile, adus spaniolii. Dovleac primul cultivate în ţările sud, dar s-a extins aria de distribuţie şi ţările mai reci, inclusiv Ucraina şi Rusia. Specii cultivate în prezent să crească dovleci în majoritatea ţărilor lumii.

Calorii dovleac

Calorii dovleac este 28 kcal la 100 de grame de produs.

Compozitia de dovleac

De dovleac este un fel de complex de vitamine şi minerale naturale. Campion printre conţinute în dovleac vitamine, beta-caroten, dovleac este bogat în vitaminele c, e, B1, B2, pp. Există o mulţime de potasiu, calciu, fier, magneziu, cupru, zinc, cobalt, siliciu si fluor.

În afară de dovleci sunt bogate în fibre şi scăzut de energie. Cantitatea de dovleac aproape de morcovi-caroten. Seminte de dovleac este util de asemenea, acestea conţin grăsimi, proteine, vitamine şi săruri minerale.

Proprietăţile utile de dovleac

Dovleac are un număr de proprietăţi utile. În ciuda faptului că 90% este compus din apă, dovleac este o bună sursă de caroten, vitamine, care trebuie în special să păstreze în minte oamenii care suferă de boli cardiovasculare.

Deosebit de bogat în vitamina e, ajuta la săruri prematură de senilitate şi zinc, care sunt necesare pentru dezvoltarea normală a corpului masculin.

Dovleac este o dieta de legume. Datorită conţinutului redus de său trup dur fibre si acizi organici, dovleac pot fi consumate chiar in boli inflamatorii ale stomacului şi intestinelor. De asemenea, este util pentru-deficit de fier anemie deoarece conţine un complex de substanţe minerale implicate în formarea de sânge (fier, cupru, cobalt, zinc).

Datorită conţinutului ridicat de potasiu dovleac îmbunătăţeşte inima, intareste vasele de sânge şi ameliorează edem. Boli hepatice se recomandă să mănânce ca trup mult crude de dovleac, şi dacă brut dovleac pare FAD, vă pot înlocui cu carne de dovleac cu orez, grâu sau momeală.

Ei bine, că seminţele de dovleac este un mijloc recunoscute pentru expulzarea de viermi intestinali, cunoscut pentru aproape toată lumea (calorizator). Dar pentru că seminţele de dovleac uscate adesea administrat la copii pentru a preveni probleme similare.

Dovleac în bucătărie

Există multe vechi feluri de mâncare din bucătăria rusă, inclusiv dovleac.

Varietăţile comestibile din dovleci (spre deosebire de decorativ) sunt consumate după prelucrare: dovleac fiert, la cuptor, etc acest dovleac foarte bine digerate şi larg folosite chiar pentru copii și dietetice preparate. De asemenea, bine este folosit in salate, supe, deserturi şi garnituri. Pulpă de fructe este moale şi fermă, variind de consistenţă. La este bun pentru a găti musaca şi orez terci de ovăz, mei.


Lasă un comentariu