Conopidă

cvetnaya

Conopida multe iubit şi apreciat pentru gustul delicat şi utilitatea. A primit numele său, nu pentru luminoase de culoare, şi pentru faptul că inflorescenţe sa semene cu flori delicate de bej.

Putini oameni stiu istoria de acest minunat de legume. Oamenii de ştiinţă cred că această plantă din familia varza au adus agricultorilor în Cipru, şi s-a întâmplat înaintea erei noastre ca de mult ca de 2500 de ani în urmă. Conopida a fost popular nu numai în Cipru, dar şi în Persia, Siria, Grecia, Egipt antic. Planta a fost transportat de acolo la Italia, şi din această ţară a ajuns în Europa.

Prima conopida evaluat Arabă Botanica, ei au elaborat acest vegetale, luând act de vindecare proprietăţi şi gust de varza. Rusia cultura a fost adus numai în timpul domniei împărătesei Catherine II. Prima dată numai nobilii şi membri ai familiei imperiale ar putea permite să mănânce legume mult rafinat (kalorizator). Plante a încercat să crească în mijlocul-latitudini a Rusiei, dar un climat rece a fost un impediment serios. Mai târziu Rusă amelioratorului a fost retrasă speciale soi rezistent la frig Rusă.

Astăzi conopida ca cultivate cu succes şi fericit mânca întreaga planetă. Mark Twain a iubit-o, şi chiar şi în glumă denumit «varza cu o facultate.

Calorii: conopida

Valoarea calorică de conopida este 30 kcal la 100 de grame de produs.

Compoziţia de conopida

Compoziţia de conopida contine o multitudine de minerale precum calciu, magneziu, mangan, potasiu, fier, fluor, caroten, zinc si cupru. Este, de asemenea, un număr mare de valoroase vitamine: a, k, c, B1, B2, B6, e, h.

Conopida contine biotina, grasimi, glucide, amidon, acizi organici si extrem de utile pentru acizi graşi nesaturaţi umane.

Chiar şi în acest uimitor şi bogate vegetale pot fi găsite extrem de rare vitamina U, care ia parte activă la formarea de enzime.

Beneficiu şi daune la proprietate de conopida

Conopida este util în boli gastro-intestinale şi alimente pentru copii, deoarece este uşor digerate şi mai puţin iritante pentru mucoasa stomacului.

Funcţia de stomac secretorie redusă este recomandat să mănânce mese a fiert conopida. Când ulcere stomac sau duodenal ulcer este permisă şi interzisă conopida alb. Pentru boli ale ficatului şi vezicii biliare de legume recomandate doar cei care măriţi distanţa de bilă şi de a promova golirea regulate intestinului. Acestea includ si conopida. Cu toate acestea, prezenţa de bazele purină limitează utilizarea acestuia pentru gută.

Conopida este evaluată pentru gust mare şi dietetice de calitate.

Conopida de gătit

La conopida într-un aliment consumat fiert capete (inflorescenţe modificate), cu unt sau cu ou-untul sos. Anterior fiert capul puteţi fierbe sau friptură de carne, legume, cartofi, sare, marinat în forma sa pură sau amestecat cu alte legume, utilizate în a face casa conserve.

Inflorescenţe tineri şi mai gros tsvetonosnye varza conopida sunt folosite pentru prepararea transparente dietetice ciorbe si supe, nu admite pe valoare nutritivă şi gust, pui bul′onam şi supe. Conopida este o parte din amestecuri de legume congelate (calorizator). Capete de tineri proaspat folosit în formă brută, precum şi adăugaţi într-o varietate de salate, le împodobesc carne şi legume.

Comestibile flori şi frunze, de asemenea, conopida, care este utilizat în bucătărie pentru a pregăti diverse supe, garnituri la doua feluri de mâncare, precum şi adăugate la salate de legume şi carne, se prepară din le feluri de mâncare separat, prăjit în unt cu pesmet şi ouă.

Când gătit conopida pentru conservarea alb culoare în apă clocotită adăuga un pic de zahăr. Varza, otvarennaâ în apă minerală, este deosebit de delicioasă.

În creştere în gradina sau cumpararea de conopida, o întreabă: ce puteţi găti o conopida gustoase? «. Deci, răspunsul la această întrebare veţi găsi în articolul «ce să gătească conopida.

Sfaturi atunci când aleg conopida

Conopida calitative cap puternic şi grele, înconjurat de frunze verzi. Prezenţa de frunze este un indicator al prospeţimii. Conopida poate fi nuanta de alb, ivoriu, MOV. Culoarea nu afectează calitatea şi depind de creştere varza la soare sau la umbra. Pete intunecate indică faptul că varza începe să meargă rău, ei trebuie să fie atent tăiate sau abandoneze manca o astfel de varza.

Conopida pot fi depozitate în frigider 7-10 zile la temperatura de 0° c.


Lasă un comentariu