Coacăză neagră

f20140818080623-sazhentsy-v-almaty-pitomnik-dragan

Coacăz-gen Rosales. Este un arbust perene cu o înălţime de 1,5 m şi mai sus. Fructe şi pomuşoare negru, roşu, alb şi alte culori. Coacăz de gen este format din 150 de specii. Genul este împărţit în subgenuri, dintre care 8 sunt de interes 2 subgen: coacăze negre şi coacăze roşii.

Coacăz negru este un relativ tineri cultură. nu era cunoscut pentru grecii şi romanii antici.

Pe baza surselor istorice, este cunoscut faptul că Rusia este deja în secolul XI, această cultură a fost cultivat în Mănăstirea grădini Novgorod regiune şi Pskovŝiny. Informaţii despre ea ca o cultură terapeutice a fost primul găsit în cărţi şi secole trawniki XV-XVI. Istoricul gradinilor rus de stat Moscova este strâns legată de cultivarea de coacăză neagră. Sale sălbatice tufişurile din belşug s-a întâlnit pe malul râului Moscova. La fel, în unele interpretări de basme populare, numele antic al Râul Moskva a fost Smorodinovka. Numeroase documente istorice indică faptul că deja în secolul al devreme şi la mijlocul-17 în plantaţii de coacaze negre vizibil suburbane grădini.

Acum, în această cultură retrogradat cea mai mare suprafata de teren în grădini.

Coacăză neagră de fructe este caracterizat de valoroase compoziţia chimică-sunt bogate in vitamine, microelementelor şi altor compuşi biologic activi, zaharuri, pectina, acizi organici, bronzare, vopsire substanţe.

Aciditate de fructe de soiuri diferite de coacăze negre variază considerabil între-la 1,8% 4.36. Majoritatea aciditate scăzută sunt soiuri diferite de fructe de padure Cantata 50, pilot de Alexander Mamkin, dulce si Minay Šmyrev. Aceste soiuri tind să aibă un conţinut mai mare de zaharuri, care face un gust frumos de fructe.

Acizi organici sunt în principal citric, Malic, oxalic acid pot fi găsite parakumarovaâ (foarte putini). Compus din caharov mai multe fructoză, glucoză și zaharoză mai puţin. Fructe de padure pana la 3% fibre. Când fructe de padure coapte reduce conţinutul substanţelor pectinice şi conţinut crescut de zahăr. Carotenoizi din fructe de padure a stafidă cu foarte puţin. Cel mai activ conţinut în-caroten (provitamina o) este de 0.08-0.11 mg/100 g greutate proaspete de fructe Negru coacăze.

Fructele sunt bogate in vitamina e (0,72 mg/100 g), depăşind aproape toate fructe şi fructe de padure, cu excepția fructe de Cătină, cloudberries, miere şi chokeberry aronia. În 100 g de fructe de padure proaspete conţine 0.86 mg de vitamina k.

Fructe şi frunze de coacăze negre este o valoroasă sursă de vitamina c. continut de Ascorbic acid în plante variază şi depinde de mulţi factori: soiul, condiţiile meteorologice, tot sezonul, vârsta plantelor, gradul de maturitate de tehnici de agricultură fructe şi un număr de alte persoane.

Cele mai multe fructe verzi sunt bogate in vitamina c, deoarece activitatea lor maturare cu vitamina scade şi mai ales scade brusc la perezrevanii fructe de padure. Acoperit de nori, cool veri cu precipitaţii ridicate, mai ales la sfârşitul lunii iunie şi în prima jumătate a lunii iulie, afectează conţinutul acidului Ascorbic în padure.

Frunzele tinere sunt colectate după înflorire, conţine până la 400 mg/100 g de vitamina c ca formarea şi maturarea de fructe care se încadrează brusc cu vitamina activitatea de frunze. După colectarea de fructe de padure în frunze este găsit numai 1/9-1/16 din cantitatea iniţială de vitamina c. boabe de o compuşi fenolici coacaze negre sunt în principal antocianami, flavonolami, lejkoantocianami si catechine-MI (semnificativ ascendent de primele două grupuri).

Fructe conţinute în cantităţi mici şi alte vitamine-B1, B2, pp, B6, folic acid, acid pantotenic, etc. Acesta ar trebui să fie subliniat că numai acidul pantotenic este în cantităţi care ar putea avea unele valoare practică a echilibrului de vitamina la om (0,4 mg/100 g). Prin această măsură, coacăze negre, zmeură, căpşuni sunt cu mult superioare, Cătină, coacăze roşii, mere, pere, portocale, lămâi, struguri, piersici şi o serie de alte fructe şi pomuşoare.

Fructe de padure de o coacaze negre este una dintre cele mai valoroase surse de substanţelor fenolice bioactive kapillâro-restaurativă, protivosklerotičeskogo, anti-inflamatorii, actiune vasodilatatoare (antispazmatičeskogo).

Chiar şi mai bogat în frunze de conexiuni specificat. Constatat că în 100 g frunze proaspete conţine următoarele sume de compuşi fenolici (mg): flavonul-980-2700, catechine-574-3320, cathehins-504-1320. Este cunoscut că frunze de coacăz negru adesea sunt componente de formulări muraturi si umezire de fructe şi legume. Ei nu numai contribuie la păstrarea de colorare naturală de materii prime, dar, de asemenea, îmbogăţi produse compuşi fenolici şi vitamina c.

Din minerale fructe coacăze negre sunt foarte bogate în compuşi de potasiu (350 mg/100 g). Potasiu promovează excreţia de apă şi sare, care ameliorează pacienţii care suferă de boli ale sistemului cardiovascular şi rinichii.

Berry coacăze negre iasă în evidenţă printre multe fructe şi fructe bogate în fier (1300 μg/100 grame), semnificativ mai mare decât capsuni, portocale, lamaie, struguri, coacaze, piersici, grădină de prune, mere, caise, etc. De alte oligoelemente din fructe de padure conţin astfel mai multe Bor, cobalt, mangan, cupru, molibden, zinc, fluor, etc.

Miros specific fructe si frunze se datorează prezenţa de uleiuri esenţiale. Are actiune antiseptica, antiinflamatoare, diuretic şi protivorevmatičeskim.

Fructele sunt consumate proaspete, ele sunt utilizate pe scară largă pentru producţia de înaltă calitate produse precum sucuri, compoturi, gem, gem, marmeladă, gem, vin, lichioruri, etc.

Multe soiuri de pomuşoare potrivite pentru congelare rapidă în timpul iernii le pregăteşte compoturi, sucuri, kissels, umpluturi pentru placinte, etc.

Coacăz negru de fructe cu gust specific şi aromă este valoros materie primă pentru industria alimentară.

Folosit cu scop curativ fructe şi frunze.

Aer de frunze uscate la umbra, asigurând bună ventilaţie. Păstra în cutii închise dens sau pungi de plastic, evitarea soarelui.

Utilizarea terapeutică de coacăze

* Fructe, Negru coacăze-valoroase polyvitaminic înseamnă. Pomuşoare proaspete şi prelucrate (suc, gem, fructe piure de zahăr etc.) sunt recomandate pentru oamenii slabi care au suferit de boli grave, copii, persoanele în vârstă şi senilă vârstă.

* Suc, suc, jeleu, fructe de padure de un jeleu de coacaze negre au răcoritoare proprietăţi şi lihoradâŝim sunt recomandate pentru pacienţii.

* Proaspete şi prelucrate fructele au proprietăţi astringent, sudorific şi diuretice.

* Sucul de coacăze negre cu miere sunt sfătuiţi să bea la o bronsita si laringita, tuse şi răguşeală.

* Negru coacăze suc este utilă la gastritises cu aciditatea redus.

* În bulion de ramuri cu frunze baie copiilor bolnavi de Scrofula.

* Frunze de coacăz negru sunt caracterizate de un spectru larg de acţiune terapeutică. Ele sunt folosite ca un diuretic bun, anti-reumatice şi tonice, utilizate în tratamentul de pietre la rinichi, hipertensiune arterială, reumatismul, boli ale rinichilor şi vezicii urinare.

* Frunze Negru coacăze fac parte vitamina taxelor; Acestea sunt utilizate în medicina populară sub forma de infuzii sau decocturi pentru tratarea gutei şi de reumatism. Infuzii şi decocturi ia 0.5 Cupa 3 — 4 ori pe zi.
-Pentru infuzie 20 g frunze zdrobite se toarna 1 cana apa clocotita, insista până la răcirea completă, apoi se filtrează pânză sau alte materiale.
-Este posibil pentru a pregăti o perfuzie şi în alt mod: frunze zdrobite umple cu apă rece (20 g/1 cana), ceainic de fierbere şi să stea 15 minute după răcire filtru.
-Pentru gătit supă de umplere frunze zdrobite în apă la temperatura camerei, navei pune în baia de apă şi căldură până 20 minute apoi filtrul încă cald.
-Puteţi găti vitamina colecţie, care constă din părţi egale de pomi fructiferi, frunze, coacaze negre, zmeura, Merişoare de munte. Din ea se prepară infuzii sau decocturi stipulate mai sus.

* O perfuzie pregătit la uscate rose hips şi coacăz negru, luate în cantităţi egale: 1 lingura de materii prime turnat 2 cani de fierbere apă şi insista (clopot închis) până la răcirea completă, apoi se filtrează pânză şi să ia 0.5 Cupa 3 — 4 ori pe zi.
Pentru a îmbunătăţi gustul, poti Adauga sirop de zahăr gem sau un pic de zahăr.
Ia ca un mijloc de vitaminized pentru a creşte rezistenţa la condiţiile nefavorabile de mediu.


Lasă un comentariu