Zmeură

5-43

Zmeură în oamenii iubit şi apreciat pentru un gust excelent şi aromă fină de fructe. Ea ferm stabilit pe parcele şi grădinile colective. După căpşuni şi negru coacăze în Rusia este al treilea valoare cultura, fructe de padure, care sunt în cerere mare în rândul populaţiei.

Sălbatic zmeură era cunoscut pentru antici greci şi romani. Prima menţiune de ea ca culturale de plante găsite în operele unor autori antici, aparţinând secolul III î.Hr, în Europa de Vest despre Malin ca cultura gradina menţionat numai în secolul XVI, iar în America în secolul XVIII.

Rusia zmeură cu roşu şi alb fructe a început să cultiva din secolul al XVII-lea, deşi mult timp a fost crescut în grădinile din Moscova, Novgorod, Vladimir, Suzdal, etc., care a fost întotdeauna cultura dorit. Informaţii despre clasele ei în Rusia a apărut la începutul secolului al XIX-lea în această ţară deja de rasă de soiuri de roşu, galben şi negru de zmeură.

Răspândirea acestei culturi de-a lungul partea europeană a Rusiei, în cele mai multe Siberia, în munţii din Kazahstan și Kîrgîzstan, în apropiere de Ural, poieni, unde formează imense plantatii. Zmeura se aplică plantelor nitrofil′nym-pionieri, astfel încât acesta apare pentru prima dată în domeniul de incendiile forestiere, zonele, pe uscat, cele mai incomode locuri de tăiere.

Zmeura-sălbatic sau cultivat arbust din familia Rosaceae pana la 1.5 m inaltime, cu rizom lung, dezvolta o tulpini de sol de doi ani.

Florile sunt albe cu ei abia perceptibil aromă plăcută. Mai mici decât sepals cu numeroase stamine şi pistilurile petale. Masive de înflorire zmeura cade la sfârşitul lunii mai sau la începutul lunii iunie (în funcţie de primăvară şi locul creşterii sale) şi durează două-trei săptămâni.

Zmeura se coc la momente diferite, în funcţie de vreme. Adesea puteţi vedea stup boabe de zmeura si coapte, destul şi verde, şi flori. Dar o adunare de masă de fructe de padure cade pe Aug.

Zmeură, cultivate om, are o serie de avantaje faţă de cel care creste pe poieni, este mai mare şi mai uşor pentru a colecta. Dar oricare ar fi calitati nici posedat zmeură gradina, acesta de pădure sălbatică, care a avut loc.

Fructe de zmeura sălbatice conţin aproximativ 10% de zaharuri, acizi organici şi sărurile lor, vitaminele a, b, c. seminţe conţin până la 22% ulei gras. Fructe de zmeura se hrănesc multe păsări de pădure şi fiare. Sălbatic zmeură este o planta buna miere: cu 1 ha tufişurile primi 100 de kg de miere.

Fructe de padure de gradina zmeura conţine până la 11,5% zaharuri (glucoză, fructoză şi zaharoză), acizi organici (citric, acid Malic, salicilic), taninuri, pectina (sus 0,9%), fibre (4-6%), antociani, flavonoide, minerale şi microelementelor (fier, potasiu, cupru, calciu, magneziu, cobalt, zinc), vitaminele c, B1, B2, pp, folic acid, pro-vitamina a. gradina zmeură conţine mult mai mult decât acidul salicilic din pădure, aşa că este mai utilă pentru răceli.

Zmeura sărace în vitamina c, dar este imbogatit cu fier. Fier în Malin mai mult, decât alte culturi de fructe (100 g de fructe de padure-2, 3-6 mg), cirese si Agrişe. Semintele sale conţin ulei gras şi beta-sitosterol, nucleare protivosklerotičeskimi proprietăţi. Frunzele conţin flavonoide, acizi organici.

Fructe de padure şi zmeură sălbatice şi grădină consumate în stare proaspătă, cu lapte sau smântână, Cook le gem, conserve, sirop, jeleu, marmeladă, gemuri, suc, stropit, face tincturi, coniac, lichioruri, vinuri, bauturi racoritoare, umpluturi pentru dulciuri, cvas, etc.

Boabe, de asemenea, uscat în cuptorul cald sau zilele însorite în mansarde cu un acoperiş de tablă. Uscate de fructe de padure magazin într-un loc uscat la banci sau cutii.

Utilizarea terapeutică de zmeura

Sălbatic zmeură

* Supa de fructe de pădure zmeura are efect sudorific şi antipiretice, astfel încât acesta este prescris pentru răceli.

* În mai multe sate cu o băutură rece «Crimson ceai», constând dintr-o sudate sus lăstari de pădure de zmeură, frunze, flori şi fructe de padure.

* În medicina populară se utilizează flori, fructe de padure, frunze şi ramuri superioare de pădure de zmeura. Infuzii de le îmbunătăţeşte funcţia de intestine, stomac, exercitând efect antiseptic, diaforetic, precum şi analgezic, anti-inflamatorii şi protivorvotnoe.

* Zmeura este parte a represive, vitamina, taxe de protivokashlevykh şi ceaiuri.

* Ca un mod eficient mijloc de zmeura este utilizat pe scară largă pentru tratamentul aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, gastrita, colita, anemie, scorbut. Ar trebui să mănânce pe o stomacul gol 1 pahar de fructe proaspete.

* Gripa, amigdalita, răceli ia o infuzie de fructe de padure uscate de zmeura de pădure: 100 g materii prime turnat 3 pahare de apă fiartă bruscă, insista nu mai mult de 30 de minute, apoi se filtrează. Ia 1 pahar la noapte ca un sudorific.

* Arsuri, acnee, piele erupţii cutanate unguent uz de proaspete frunze de zmeura pădure: Frecat frunze, stoarce în suc şi amestecat cu vaselina sau unt (1:4).

* Perfuzie a uscat frunze de zmeura pădure: 15 g 1 materialul se toarna un pahar de apă fiartă bruscă şi la 30 de minute.
-În caz de colita, tuse, erupţii cutanate bea această infuzie din 2 linguri de 3 ori pe zi.
-Cu angină de perfuzie de gargara 4 — 5 ori pe zi.

* Taxa pentru tratamentul de răceli: 2 linguri boabe pădure zmeura si 4 linguri oregano planta oparite cu 2 pahare de apă fiartă şi la 30 de minute.
Cand infuzia se raceste, se filtrează printr-un strat dublu de cheesecloth şi bea încălzit de 0.5 cupe 3 — 4 ori pe zi ca un expectorant şi sudorific.

* Anti-rece colecta: 1 lingura uscate fructe de padure de o zmeură şi 1 lingură uscate flori teilor BREW 2-3 pahare de apa clocotita, se fierbe la foc mic timp de 5 minute, se răcească şi se filtrează prin cheesecloth. Luaţi supa calda 0.5 Cupa 3 — 4 ori pe zi.

Gradina zmeura

* Cu răceli şi respirator bolile folosi decocturi de boabe uscate, precum şi din ramurile frunze şi tineri de zmeura gradina ca puternic analgezic şi sudorific.

* Zmeura gradina este parte din taxele de muncă. Această acţiune este datorită conţinutului ridicat de acid salicilic în ea. Deosebit de bun în acest zmeură capacitate, uscate, care conţine aproape 20 ori mai mult acid salicilic, ceva proaspete.

* Zmeura sirop este utilizat pentru a îmbunătăţi gustul de medicamente pentru copii.

* Bine rece ajută ceai de zmeură uscată. În stadiile incipiente ale bolii se recomandă să se bea înainte de a merge la culcare pentru 1-2 ore, 2 cupe fierbinte ceai zmeura: BREW 2 linguri boabe uscate pe 1 pahar de fiert apa, se fierbe 5 minute sau infuzeze 10 minute.

* Gripa ajută infuzie de zmeura cu teilor cu flori (1:1). 1 lingura amestec BREW 1 sticlă kipatka insista 20 de minute și se filtrează. Băutură fierbinte pe sticla 1 noaptea.

* Când difterie şi pojar la copii folosind un amestec de boabe de zmeura un var floare si frunze de salata (1:2:1).
Se toarnă 3 linguri amestec 4 pahare kipatka insista 1:00 şi se filtrează; bea 50 g 6 ori pe zi.

* Cu angină pectorală şi alte boli inflamatorii în gât folosi bulion de boabe de zmeura o pentru poloskani.

* Cu angină pectorală şi inflamarea laringelui apă gargara infuzii zmeura frunze de ceai (1:20).

* Supa din frunze purpurii: face 2 linguri tocat uscat materii prime 2 pahare de apa fiarta, se fierbe 10 minute, filtru şi băuturi calde.
-Decoctul este folosit ca expectorant pentru tuse.
-Acest decoct ajută cu krovoharkanii.
-Bronşită recomandat acelaşi bulion (acesta ar trebui să bea pentru 1-2 ore) sau ceai dintr-un amestec de părţi egale de boabe de o zmeura, frunze de oregano ghera-eu-machehi şi plante medicinale (1 lingura amestec BREW 1 ceaşcă apă fiartă și bea ca un ceai sub formă de căldură).

* Supa la Crimson ramuri ajută cu tuse.

* Pentru tratamentul astmului bronşic folosi decocturi din rădăcini de o zmeura: 50 g de radacini, colectate în timpul înfloririi sau toamna târziu, se toarna 0,5 l de apa, se fierbe timp de 30-40 minute la foc mic şi ia 50-70 g 3 — 6 ori pe zi.
Atacuri de dispnee în timpul tratamentului elimina agenţii medicamental. Boli concomitente (inflamaţia cronică a plămânilor, bronsita) pentru a trata în general acceptat metode.

* Consolidarea pereţii vaselor de sânge este una dintre proprietăţile fundamentale de zmeura. Dacă vă sunt predispuşi la boli cardiovasculare, atac de cord sau accident vascular cerebral au transferat, să încerce să mănânce cât mai mult posibil acest boabe,

* Zmeura scade tensiunea arteriala si colesterolului din sânge, cure şi previne ateroscleroza datorita acizilor graşi şi beta-sitosterinu.

* Ca un remediu restaurative în boli ale sistemului cardiovascular, zmeura bun amestecat cu pomi fructiferi şi frunze de coacăze negre, afine si mesteacan (în părţi egale). Ei preparată ca ceai şi bea 100 de grame de două ori pe zi înainte de mese.

* Pentru a îmbunătăţi digestia, durere în stomac, creşterea poftei de mâncare, diaree şi ca un instrument de medicament antiemetic folosi zmeura.

* Ca un remediu împotriva pirozis, durere si greutate in stomac se recomandă poţiune pe bază de plante din frunze, flori şi tineri twigs zmeura: 1 pahar de apă fiartă se toarna 2 linguri, prime, insista pentru 1:00 şi bea 1/3 cana de 3 ori pe zi prin 20 de minute după ce mănâncă.

* În tratamentul de ulcer gastric şi ulcer duodenal sunt recomandate pentru 15 minute înainte de masă să ia suc de 0,5 lingura zmeura-1.

* Acută diaree şi inflamatorii intestinale boli este în interiorul apei infuzii ceai frunze zmeura (1:20).

* Hemoroizi recomandat gadget-uri din infuzie de frunze si fructe de padure de o zmeura: 2-3 linguri, prime insista cu 2 pahare de apă fiartă.

* Malin conţine phytoncides, dezastruoase pentru Staphylococcus aureus, drojdie şi sporii fungice.

* Ca un diaforetic pentru răceli, gripă, dureri în gât şi avea o infuzie de fructe uscate. 100 g materii prime turnat 600 g kipatka insista 30 de minute, bea 1-3 cupe cald pe timp de noapte.

* Raspberry frunze au un efect anti-inflamator.

* Vindecă rănile frunze proaspete.

* Pentru vânătăi din frunze uscate de zmeura o pregătească supa pentru lotiuni.

* Inflamaţie de stomac şi intestine, pulmonar, cavitatea bucală şi faringe eficiente infuzie de frunze purpurii.

* Pentru acnee, erupţii cutanate, eczeme şi alte boli de piele, pentru tratamentul erysipelatous inflamatiile si lotiuni pentru ochi atunci când blefaritah şi conjunctivită spre interior şi naruzhno aplicate poţiune pe bază de plante din frunze şi flori. Pentru ceai se toarna 1 ceasca fierbere apă 10 g uscat tocate prime insista 0,5 ore și se filtrează.

* Ceai-perfuzat ca un ceai, vârfurile ramurilor de zmeură raspberry frunze-folosite pentru erysipelatous inflamatiile pielii.

* Pentru acnee pe fata de Medicină naţionale utilizează infuzii şi decocturi din flori de zmeura. Atunci când se ocupă cu acnee sunt utile şi în stare proaspătă frunze de zmeura.

* Herpetice la persoanele tratate cu ramuri de zmeura, pentru a comprima inflamat la faţa locului stânga mestecate terci din crengi tinere (se spală cu apă fiartă).

* În timpul colică renală ajuta bine bai din Colectia: frunze de zmeura-20 g, mesteacan filiale-100 g, Lady pe mantia frunze-10 g iarbă sushenitsy uliginose-10 g.
Amestec de ceai în 5 l kipatka insista 1:00, se filtrează şi se toarnă în baie de apă fierbinte.

* Vă mulţumim pentru aceste fructe de padure pektinam de o zmeura din organism excreta produselor metabolice.

* Ca un diuretic folosi bulion dintr-un amestec de părţi egale de fructe de padure o zmeura si цветков teilor cordate: 1 lingura de material se toarna 1 ceasca apa clocotita, se fierbe în baie de apă timp de 30 minute într-un container sigilat, răcit la temperatura camerei pentru 10 minute şi se filtrează.
Accepta supa fierbinte la noapte pentru 200 g.

* Reumatism si poliartrita reumatoida recomandă infuzie de fructe de padure de o zmeură, frunze de ghera-eu-machehi şi planta oregano (2:2:1). Se toarna 2 linguri de amestec 1 sticlă kipatka insista 1:00 şi se filtrează. Bea 50 g de 4 ori pe zi pentru o jumătate de oră înainte de masă.

* În medicina populară şi apă infuzii zmeura frunze utilizaţi la gastrice şi intestinale sângerare, grele menstruaţie.

* Diabet recomanda periodic iau suc de fructe de zmeura, primul de 50-70 g pentru o jumătate de oră înainte de masă. Cu rezistenta buna doza treptat majorat la 1 ceasca.

* Ca un mijloc de vitaminized zmeură consumate proaspete. Este extrem de util pentru ipoteza şi beri-beri, cu scorbut şi anemie. Foarte util de perfuzie de părţi egale de fructe de zmeura si trandafir sălbatic.
Se toarnă 10 g amestec 1 cana apa clocotita, se fierbe 15 minute într-o baie de apă rece, la temperatura camerei timp de 45 de minute şi ia 70 g 2 — 3 ori pe zi.

* Raspberry frunze sunt parte de vitamina. Pentru a face ceai, se amestecă în părţi egale frunze de zmeura, coacaze, afine şi măceşe. 2 linguri amestec BREW 1 cana apa clocotita, se fierbe 10 minute şi insistă în container bine sigilat să se răcească.
Filtru, adăugaţi zahăr la gust şi bea 100 de grame de 2 ori pe zi.

* În Rusia în primul rând baut revigorant vzvarec (vzvar), făcut cu zmeură şi afine.

* In medicina populara, se crede că zmeura creşte tonusul, ameliorează intoxicaţie după alcool, reduce dureri de cap.

* Zmeura de infuzia (1-1, 5 l), consumate în termen de 2-3 ore, ameliorează disconfort cu o mahmureala.

* Când neurastenia şi nervozitate este folosit ca un calmant infuzie din radacini si lemnoase tulpini de zmeura.

* Zmeura ceai-un instrument de mare pentru a scoate simptome neplăcute în timpul menstruaţiei şi perioada de pre-menstruale. Se elimină spazmatičeskih durere şi greaţă, are un efect calmant şi tonic, stabileşte un ciclu menstrual regulat.

* În cazul în care prea grele menstruaţie recomandă un amestec de părţi egale de frunze de zmeură, frunze de scoarţă de stejar, capsuni, plante medicinale potentilla gâscă şi coada soricelului.
1 lingura se amestecă completa 1 pahar de apa fierbinte, insista 5-6 ore şi apoi se fierbe la foc mic timp de 15 minute.
Bea 200 de grame pe zi timp de 5-8 zile.

• Frunze de zmeura de infuzia sunt sfătuiţi să clătiţi mucoasei vaginului pentru inflamaţie sau lejkoree.

ATENTIE!
• Malin conţine un număr mare de bazele purină, prin urmare, pacienţii gută şi nefrită consuma fructe de padure nu ar trebui.
• Unele persoane au o reacţie alergică la zmeură.


Lasă un comentariu