Vișină

1280573599_vishnya

Locul de nastere al cireşe este considerat a fi coasta Mării Negre din Caucaz şi Crimeea, de unde a venit la Roma şi răspândit în toată Europa. Deja în secolul al III-lea î.Hr medicul menţionează Sifinius vishnya (cires) ca medicament valoroase. Cireşe a fost doar fructe copac, proizrastavšim în timpul domniei lui Yuri Dolgoruky în apropiere de Moscova. În 1569, în Germania stânga compendiu medicale intitulat «Sănătate Garden» în cazul în care consacră un capitol întreg la cireşe.

Aproximativ 130 de specii a născut cireşe, dintre care unul este simţit cherry sau chinez. Numele său a primit pentru acoperite cu moale frunze păroase gri-verde. O rasă în Japonia şi China ca plantă ornamentală.

În natură creşte din nord-vestul Chinei, Himalaya, Japonia, Orientul Îndepărtat şi în partea europeană a ţării. Este rezistent la îngheţ arbust sau arbore mic de până la 2 m inaltime.

Fructul este drupă roşie strălucitoare, exterior similar cu fructe de padure, cireşe structura amintind de prune de fructe. Fiecare stup oferă 7-8 kg de fructe de padure cu răcoritoare gust dulce. Acestea sunt bogate in vitamina c, al cărui conţinut este 1,5-2 ori mai multe decât convenţionale fructe soiuri europene de cireşe.

Cireşe de cultura modernă geografie şi dulce cireşe este vast, iar taxele anuale lume aceste fructe reprezinta peste 2 milioane. tone.

Cires-arbust sau mici copac până la 7 m din familia Rosaceae. Scoarta gri-maroniu tulpini, frunze petiolar, simplu, eliptice, condiloma, la marginile pilchatye. Florile sunt de culoare albă şi roz, produse în grupuri mici. Îndeplineşte şi plecat tipul sălbatic de cireşe impusca de la rădăcină de reproducere. Fructe de padure sale sunt de asemenea potrivite pentru consumul de fructe grădină de cireşe.

Rosu inchis sau fructe rosii cireş Scots au un gust dulce şi acru frumos, carnea lor contine mai multe substante nutritive: acizi organici (Malic, citric, acid succinic, etc), substanţe minerale şi oligoelemente (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, o mulţime de cupru), pectina-până la 11%, enzime, zahăr-până la 15%, azot, tanante si colorante substanţe, vitaminele a, c şi pp, folic acid, antociani.

In oasele de cireşe contine:-35-25% ulei gras, ulei esential, un glicoziă amygdalin; în cortexul-taninuri, cumarină, amygdalin.

Cireşe consumate în stare proaspătă, uscate şi conservate. De a gem, dulceata, compoturi, siropuri, extracte, lichioruri şi întăritoare, vinuri şi fructe de apă.

Din frunzele de cires Cook un substitut de ceai, ele sunt utilizate în decapare legume şi pus într-un bucluc.

Cireşe uscate, fructe de culoare închisă, fără pedunculi. Fructe de padure sunt sortate, spălate. Pentru calitatea uscare Blanch cires 30-40 secunde în fierbere 1-1, 5% soluție de bicarbonat de sodiu şi apoi se spală bine în apă rece. Începe de uscare la temperatura de 40-45° c. Când fructe de padure si podvâlâtsâ va deveni zbârcit, temperaturile trebuie să crească până la 70-80° c.
Uscarea dureaza 10-12 ore.

Utilizarea terapeutică de cireşe

* Cherry este un produs alimentar valoros, stimulează pofta de mâncare. Sirop de cireşe farmaceutică este utilizat pentru a îmbunătăţi gustul de medicina.

* Ca un medicament folosit suc uscate cireşe lemn (lipici). Este compus din arabinose araban, pentoza şi zahăr (56%) şi galactoză (28%). în timpul inflamaţie a mucoasei gastrice lipici cires cred eficiente de protectie.

* Pentru a trata anemie hemoglobină scăzută cires-eficient instrument.

* Când grele sângerare la femei Cherry este considerat unul dintre cele mai bune remedii.

* Deosebita valoare visine fructe dă conţinut de cumarine cu preponderenţă de oksikumarinov, care ajuta de a normaliza de coagulare a sângelui. Prin urmare, consumul de fructe cireşe avertizează infarct legate de formarea de cheaguri de sânge. Cele mai utile soiuri-Griot victorie şi Cherry stepă.

* Cu hepatita accepta bulion de frunze. 10 g uscat tocate prime materiale la 1 pahar de lapte, se fierbe la foc mic timp de 30 de minute, protseerve, ia 0.3 ceasca de 3 ori pe zi.

* Ca o styptic în sângerări nazale şi daune la nivelul pielii sub formă de tampoane zdrobit proaspete frunze de cireşe sau decoct din ele.

* În caz de bronşite şi traheitah în medicina populară utilizate pentru suc de cireşe atenua tuse şi ca un expectorant.

* Pentru raceala si febra ca revigorant şi febrifuge în medicina tradiţională se utilizează suc de cireşe,

* Ca o băutură rece în debilitante febra si inflamatia se aplică Cherry extras. Pentru sale de producţie într-o Tulbureală lichid în sol portelan mortarul proaspăt culese fructele impreuna cu oasele. Apoi o mulţime de concediu într-un loc întunecat pentru 2-4 zile până când se perebrodit, şi se filtrează prin hârtie de filtru.

* Decocturi din ramurile tinere de cireşe au bun antidiareic activitate şi numit pentru colita cronica şi în colaborare cu alte instrumente pentru a trata atonie intestinală.

* Posedă astringente decoct de frunze de cireşe.

* Aplica fructele de cireşe şi ca remediu împotriva anemiei (datorită conţinutului semnificativ de fier şi alte oligoelemente).

* Otrăvire peşte şi scoici ca un antidot pentru a aplica bulion bazate pe scoarta de cires: se fierbe 0.5 l de apa, se Adauga visine 1 lingurita coaja, radacina de ghimbir proaspăt ras şi fin narublennogo Bermudelor ceapa, acoperă şi să păstreze la foc mic timp de 7 minute. Apoi, eliminaţi din foc şi insistă încă 20 de minute. Bea cald întreaga bulion.

* În medicina populară pentru ulcere gastrice folosind radacini cireşe.

* Pulpa şi sucul de cirese au proprietati antiseptice: acestea inhiba agenţi patogeni de infecţii dizenterie şi gnoerodnyh, stafilococ şi streptococ.

* În medicina populară cires suc cu lapte pentru a trata inflamaţia articulaţiilor (artrită).

* Conţinute în Cherry acid salicilic vă permite să se aplică în boli reumatice.

* Supa de frunze de cires, cu o puternică acţiune diuretice şi afişează organismul de uree si Urata, folosit pentru edem, gută, hidropizie, pietre la rinichi şi urat Diateză, hipertensiune arterială şi constipaţie.
Pentru a face supă de carne, materiile prime 10 fiert 1 cana de apa la foc mic pentru 20 de minute; bea în mai multe evenimente în timpul zilei.

* Fructe cireşe sunt considerate medicamente laxativ blând, mai ales eficiente atunci când obişnuită constipaţie asociate cu activitate fizică insuficientă intestinului.

* Conţinute în fructe cireşe pectina ajutor tu excreta azotate deseuri.

* Fructe cherry-foarte valoroase pentru prevenirea şi tratamentul afecţiunilor cardiovasculare. Aceasta este datorită conţinutului ridicat de compuşi în l r-vitamina complex. Substanţe de r-vitamina activitate mai mult în aceste cireşe, care au culoarea mai inchisa.
Soiuri de cireşe Černoplodnyh au vitamina r ajunge la 2-2, 5%-aproape la fel de mult ca Black Mountain cenuşă. Când Antocianii din fructe sunt mai uniform distribuite în întreaga carne de fructe, atât de uşor accesibile pentru asimilarea, şi antociani consolidarea zidurilor capilară şi posedă proprietăţi anti-Hipertonic.

* Apa infuzie de fructe cireşe are efect antiinflamator si calmant.

* În suc de cireşe medicina utilizate în epilepsie şi boli mintale. Efect sedativ de cireşe explicată de faptul că sa pulpă de fructe conţine destul de o mulţime de cupru, care este soothingly afectează sistemul nervos.

* Cherry frunzele conţin cumarine, efect fiziologic, care se manifestă în primul rând în scădere a capacitatea de coagulare a sângelui şi tromboza vasculara întârziere.

* Vă mulţumim pentru antociani, flavonul, cathehins şi alţi compuşi fenolici Cherry este util în ateroscleroza, hipertensiune arterială şi alte condiţii patologice legate de puterea insuficientă a capilarelor sangvine.

* Fructe cireşe, suc si sirop de cireşe, bea ca expectorant în guturai ale tractului respirator superior, bronşită.

ATENTIE!
Gropi de cireşe şi seminţe atunci când sunt utilizate în cantităţi mari poate provoca intoxicaţie, deoarece conţin un glicoziă amygdalin (0,85%), care în intestin se descompune sub influenţa de bacterii de putrefactie cu formarea de acid cianhidric.


Lasă un comentariu