Vinete

a34aea4bc2

Vinete este o specie de plante erbacee perene în genul Solanum, cultura legumelor.

Sălbatice vinete a crescut în estul Indiei, dar pentru mai mult de 1500 de ani în urmă a fost okul′turen şi a fost cultivat în China şi Asia Centrală. Răspândit acest vegetale prin arabi, zavëzšim vinete din Africa şi din Marea Mediterană Europene.

În Rusia doar am vinete secolele 17-18. Nu imediat, treptat, sau mai degrabă câteva secole mai târziu, «dem′ânki», «badaržany», «plopeanu «,» baglažany «,» podližany «şi în cele din urmă»sinen′ki», cum au numit în Rusia a devenit comune suficient vinete, legume, în special în provinciile sudice.

Apel sinen′kimi vinete nu este destul de drept, deoarece culoarea fructe variază în funcţie de soi şi de coacere din alb lăptos alb-aur, la lumina violet la violet profund, şi prea coapte fructe devine de culoare gri-verde sau galben-maronie (kalorizator). Cele mai delicioase negru corbul alungite necoapte fructe. În ele, de obicei, câteva seminţe şi fructe de padure pe gustul (şi astfel în mod corespunzător numit fructe de vinete) blând şi de ajutor.

Calorii: vinete

Calorii vinete este 24 kcal la 100 de grame de produs.

Compoziţia de vinete

Acesta conţine vitamine c, b, B2, pp şi caroten. Compoziţia de minerale compus de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor şi fier.

Proprietăţile utile de vinete

Utilizarea vinete reduce nivelul colesterolului în sânge, carne de fructe conţine cantităţi mari de potasiu, care normalizeaza metabolismul apei în organism şi îmbunătăţeşte funcţionarea muşchiului cardiac. Le utile tastarea în dieta pentru guta, diverse boli cardiovasculare, arteroscleroza, constipatie, încălcări de ficat şi rinichi. Vinete normaliza vodno-soleva şi lipide schimburi, elimina sărurile acidului uric. Vinete-redus de calorii legume, prin urmare, incluse în meniul de multe diete.

Expertii recomanda vinete de pacienţi cu boli gastrice si intestinale. Utiliza vinete utile pentru prevenirea şi tratamentul aterosclerozei, deoarece consolidează deducerea din organism a colesterolului, ameliorarea concentraţia acesteia în sânge (calorizator). Vinete care prezintă în vârstă şi suferă de boli cardiovasculare, provoacă umflarea, ca conţinutul ridicat de potasiu are un efect benefic asupra inimii, promovează excreţia de excesul de fluide şi normalizarea metabolismului apei.

Vinete în bucătărie

Pătlăgelele vinete sunt utilizate pe scară largă în bucătărie în multe ţări ale lumii. Fiert, prajit, copt, tocana, la gratar, utilizate pentru gătit salate baklažannyh şi caviar.

Rascoapte vinete nu este recomandat să mănânc, pentru că acestea conţin o mulţime de solanine. Mănâncă tinerii fructele sunt folosite în faza de maturitate tehnice. De asemenea, să fie mâncat crud vinete.

De obicei toate retetele cer că, înainte de gătire, vinete a fost reperat cu sare pentru a elimina amărăciunea. Cu toate acestea, majoritatea acestor zile vinetele nu conţin nici sucuri amare. Dar există un alt motiv pentru înmuiere: vinete absorbi o mulţime de ulei atunci când sare de prăjire şi previne acest proces. Un alt mod de a «forţa» vinete nu absorbi mult ulei-felii de vinete fiert în apă clocotită înainte de gătire.


Lasă un comentariu