Sparanghel

1418900252_delikatesnyy-ovosch-sparzha

Sparanghel, sparanghel este un gen de plante din familia obţinute; cunoscute până la 100 de specii, răspândite în întreaga lume, mai ales în zonele cu climă uscată. Cel mai comun tip de sparanghel Vulgaris. Unele tipuri de sparanghel de iarbă, altele sunt arbusti, rizom subteran şi crescute tulpini mai mult sau mai putin ramificata, mai multe tipuri de alpinism. Partea superioară a lăstarii de sparanghel (aproximativ 20 cm) sunt folosite în gătit ca o delicatesă.

Sparanghelul provine din regiunea mediteraneană şi este cunoscut pentru oameni din timpuri stravechi. Anterior, cultivată pentru scopuri medicinale, ca mijloc diuretic şi krovoochistitelnoe (kalorizator). In timpul Renasterii sparanghel a anunţat un afrodisiac si deci interzis pentru a utiliza Monahi (fapt care solicită zâmbet de omul modern). Lângă remarcabile calităţi nutritive, sparanghel este o cultură decorativ, care este utilizat în aranjamente florale (multe familiare blând «Christmas tree» cu fructe de padure portocaliu).

Calorii: sparanghel

Calorii: sparanghel este 20 kcal la 100 de grame de produs.

Compoziţia de sparanghel

Sparanghelul este o sursa buna de fibre dietetice, vitaminele k, o, c, e si b complex, precum şi acid folic, seleniu, cupru, mangan, potasiu, calciu, fier si alte minerale esentiale, de asemenea, asparagina, caroten şi saponina. În timp ce sparanghelul contine foarte putine calorii.

Proprietăţile utile de sparanghel

Sparanghelul este una din legumele cele mai multe calorii, se hraneste nu calorii şi de minerale si vitamine. În plus, în multe culturi, sparanghelul este considerat plante curative.

Substanțelor conținute în sparanghel, purifica sânge, ficat şi un efect benefic asupra apei (de exemplu sparanghel este un diuretic excelent).

Medicina moderna foloseste supa de rădăcini și rizomi de plante cu excesiv palpitaţii, insuficientei circulatorii cronica, urinare dificil.

Apropo, in zilele noastre sparanghel este considerată un afrodisiac excelent. Datorită asparagina sparanghel are efecte benefice asupra inimii, rinichi, scade tensiunea arterială. Substanţele conţinute în ea, de lucru pentru a elimina organismul de clorură, fosfat şi uree, care este foarte important pentru gută, urat Diateză, nefrită acută şi cronică, o inflamatie a tractului urinar, dilatarea pelvisului renal si vezica.

Sparanghel în bucătărie

Sparanghel numai: nu pregătesc supe, garnituri, chiar şi deserturi. Dar adevarata gurmanzilor consumă exclusiv proaspete şi întregi.

Achiziţionate sau recoltate sparanghel este cel mai bun consumate imediat, deoarece magazinul se agravează alimente vegetale de calitate (calorizator). În cazul în care există o nevoie de a stoca sparanghel, apoi se tratează varza nevoie doar ca cu flori: actualizare felii şi locul într-un pahar de apă. Apa ar trebui să acopere baza lăstarilor pe unele centimetri. De sticlă ar trebui să fie acoperite cu folie şi frigider. În acest fel puteţi să vă păstraţi proaspete de varza în termen de o săptămână.

Sparanghel pierde din valoarea nutritivă şi, mai presus de toate, în gustul minunat. În caz de urgenţă puteţi utiliza pentru a salva metoda. Spălate şi tăiate lăstarii trebuie să turna apă de fierbere pe 3 minute, apoi se pune in apa rece timp de 5 minute pentru a opri procesul de gătit. Se scurge de apa, ambalate in pungi pentru congelator prin eliminarea la ei pachete de semn de aer şi locul în congelator.


Lasă un comentariu