Сhampignon

picture-953

În franceză, cuvântul «champignon» înseamnă «ciuperci».

Agaricus este ciuperca cele mai comune din lume. Acesta este utilizat în bucătăriile de multe popoare şi renumite preparate culinare în autori din diferite ţări. Agaricus este una din câteva ciuperci capabile de cultivare sub aranjament special, acasa sau la ferme de ciuperci speciale. Ciuperci de cultură primul a apărut în Italia de aproximativ o mie de ani în urmă, apoi, se răspândeşte rapid în întreaga lume, ciupercile sunt prinse în alte ţări. În Europa au fost primul pentru a cultiva franceză în secolul 17. Gradinari Paris, ridicând o ciupercă pe peluza, le-a dat numele «ciuperci de Paris. La sfârşitul secolului XVII, s-a observat că bun ciuperci cresc în subsoluri sau camere subterane. Unele monarhii din acea vreme au fost exploataţie beciuri speciale pentru creştere de ciuperci, ciuperci acest a fost considerată o delicatesă şi delicateţe foarte scumpe si rare, care este proiectat pentru elita.

Ciuperci, probabil, cea mai uşoară pentru a distinge de alte ciuperci. Sam alb ciuperci sau alb-gri în tineret şi maro şi maro la maturitate, cu cap sferic în tinereţe şi maturitate în zontikoobraznymi (kalorizator). Capacul este 2-10 cm în diametru. Placa prima alb, apoi întuneca şi uşor rozoveût. Pe această bază este posibil pentru a deosebi ciuperci ciuperci otravitoare din genul Amanita, plăci care raman albe sau gălbui. Pulpă de ciuperci alb, în aer liber sau lutescens xerampelina.

Ciuperci ciuperci-lamelare. Există trei tipuri de ciuperci: câmp, Lunca şi pădure. Ne cresc peste tot, cu excepţia cazului în nordul îndepărtat. În plus, ciupercile pot fi cultivate în mod artificial în gribnicah, subsoluri, etc.

Ciuperci pălărie la cărnoase alb sau de culoare maronie, ciocolata, rădăcină alb.

Crească ciuperci, în principal pe soluri umede, unavožennyh. Sunt ciuperci în creştere în spaţii deschise, câmpuri sau margini de pădure. Ciuperci cele mai frecvente în zonele de silvo-stepă şi stepă din Eurasia, stepele din Asia, Australia şi pajişti deschise locuri în Africa. Ciuperci Agaricus este unul dintre primii care au început să cultive (kalorizator). Până în prezent, productie ciuperci tehnologia au ajuns aproape complet automatismul. Ciupercile sunt cultivate în teren deschis, sere, beciuri, sere şi grajduri. Uneori în latitudinile noastre primi 2 recolte an: primavara-vara si vara-toamna. Ciupercile pot fi cultivate pe tot parcursul anului, în cazul special dota cu sistem de ventilatie subsol şi menţinerea temperaturii constante (nu trebuie prea cald sau prea rece).

Calorii: ciuperci proaspete

Conţinutul caloric de ciuperci proaspete este 27 kcal la 100 de grame de produs.

Proprietăţile utile de ciuperci proaspete

Agaricus conţine 88-92% apa, proteine, glucide, acizi organici, substanţe minerale şi vitamine: PP (Niacină), E, D, B vitamine, fier, fosfor, potasiu și zincul, util pentru sistemul imunitar al corpului. Conţinutul de fosfor ciuperci poate argumenta cu produse pescărești. Conţinutul caloric aceasta ciuperca 27.4 kcal la 100 g, care permite utilizarea de Agaricus din diete variate şi nu pentru a priva de proteine necesare, oligoelemente si vitamine. Scăzut de sodiu permite utilizarea de ciuperci in dieta bessolevyh. Diabetici, de asemenea, puteţi mânca aceste ciuperci, deoarece într-adevăr nu conţin zahăr şi grăsimi. Vitaminele grupului B ciuperci mai mare decât în legumele proaspete, în special riboflavina (B2), tiamina (B1), care ajută la evitarea durerilor de cap şi migrene. Şi šampin′one acidul pantotenic (B5) ajută la ameliorarea oboseală. În plus, aceste ciuperci minunat ajuta pentru a menţine pielea în stare bună. Toate acestea sugerează că ciupercile sunt ciuperci nu doar delicioase, dar, de asemenea, foarte util pe care doriţi să includeţi în dieta dumneavoastră. Lor scăzut de calorii promovează stil de viaţă sănătos şi menţinerea tonifiat forma.

Colecta numai tineri ciupercile Hat tambur (film). Aceste ciuperci sunt preţuite pentru gustul său şi conţinutul de fosfor din ei sub formă de complexe organici compusi-lecitină, necesare pentru a furniza sistemul nervos.

Rău de ciuperci proaspete

Ciuperci sălbatice tineri ar trebui să fie deosebite de corcodei plictisitoare (ciuperci otravitoare), care în aparenţă este similar cu Agaricus. De aceea noi trebuie să fie atent pentru a exclude leziuni grave.

Ciuperci proaspete, trebuie considerate, deoarece acestea pot absorbi în sine substanţe nocive din atmosfera. Precum şi prin conţinutul de chitină, este în valoare de ştergerea din dieta copiilor.

Ciuperci proaspete în bucătărie

Înainte de a găti ciupercile, ele ar trebui să fie bine curăţate. La pământ şi murdăria pot fi curăţate ciuperci cu un cuţit, apoi repede clătiţi sub jet de apa rece, dar nu otmachivat-ciuperci va absorbi apa, deveni insipid şi apos.

Ciupercile pot fi folosite într-o varietate largă de mâncăruri. Acestea sunt combinate perfect cu carne, legume şi produse de patiserie.

Masă de cultivare, deoarece secolul la mijlocul-20 făcut acest ciuperci cele mai populare şi utilizate în feluri de mâncare de ciuperci. Din moment ce ciupercile sunt utilizate pe scară largă în domeniul fast-food ca sigur şi simplu de ciuperci cu miros şi un gust excelent. Astăzi, există un număr foarte mare de ferme de ciuperci şi gospodăriile să crească aceste ciuperci. Produsele lor pot fi văzute în supermarketuri sau în pizza, plăcinte, sandwich-uri, precum şi în diferite feluri de mâncare în bucătăria restaurantului şi eateries diverse (calorizator). Ciuperci prajite, fierte, coapte, prajite la gratar, fierte în lut vase. A le face superba sosuri de ciuperci, sos, supe şi Souffles.

Proaspete ciuperci şi păstrate ca principal produs folosit la fabricarea de masă sau pot servi ca un condiment. Ele sunt folosite în fabricarea de supe (ciorbe cu găluşte diverse, supa cap de viţel, clar, cu ciuperci şi alte); preparate de legume şi ou (ouă cu joc şi ciuperci), ouă cu şuncă, la cuptor cartofi cu sunca si ciuperci; mâncăruri din peşte fiert si copt, raci, de crab (crabi în sos de lapte, sos de stridii, vin alb, găluşte de peşte, peşte budinci); preparate din fiert, friptura de pasăre şi joc (Partridge, prăjită la grătar, cu ciuperci, pui hepatic sos Madera); Feluri de mâncare de rinichi şi fiert, prajit, compot şi prăjite carne de vită, mânzat (Crochete de carne, carne asortate, rinichi, viţel în sos de smântână, Escalopes cu ceapa si ciuperci, Cotlete de viţel de špigovannye, tocană de viţel, umplute de viţel, de viţel, coapte în boluri, perisoare de carne de mânzat tocate, oua cu branza si ciuperci); sosuri (roşu cu ciuperci, marinar, vânătoare, sos cu sunca, capere si ciuperci, sos cu ciuperci proaspete, sos Italian, rosii, ciuperci, etc.).

Ciuperci proaspete sunt plasate în feluri de mâncare în timpul sau la sfârşitul anului de gătit ultima, după fierbere, dar conserve-după separarea de suc şi de încălzire. Ciuperci îmbunătăţi foarte mult aroma a vasului.

Norma de ciuperci la antena 20-50 g pe 1 l sos 100-150 g.

Deşeuri în timpul prelucrării de ciuperci proaspete se completează până 24%, conserve — 25% (marinata).

Depozitare şi prelucrare de ciuperci proaspete

Pentru ciuperci proaspete achiziţionate mai conservate, nu se spală. Puteţi wrap-o în hârtie sau pus într-un recipient din plastic cu găuri în partea de jos a frigider. Ciupercile se depozitează nu mai mult de 5 zile.

Puteţi folosi brut de ciuperci (proaspete). Fără gătit ciupercile retine mult mai multe elemente nutritive. În acest caz este mai bine pentru a le curăţa cu o cârpă uscată sau umedă, tu poţi cu un prosop, tu se poate spala sub un jet puternic de apa rece, dar nu mult timp pentru ciuperci nu obţine umiditate. Apoi uscat şi tăiat în benzi sau cuburi de Paul centimetri grosime. Magazin tăiat ciuperci nevoie de cât mai puţin posibil în recipient închis.

Ciuperci tineri au o grosime picioare scurte, care, de asemenea, merge în reciclare. Ciuperci proaspete nu se păstra pentru mult timp.


Lasă un comentariu