Porumb

55Porumb este unul dintre cele mai vechi boabe, cunoscute pentru a omenirii, găsit menţionând că porumbul a fost domesticite aproape 9 mii. ani în urmă, în Mexic. De porumb a devenit un produs de comune, în special în cele două Americi. Proprietăţile utile de porumb apreciat în întreaga lume, aceasta planta este utilizat pe scară largă nu numai în bucătărie dar şi în medicina populară.

Compoziţia de porumb

Porumb boabe sunt bogate în vitamine următoarele: pp, e, D, c, b vitamine (B1, B2), precum şi Ascorbic acid. Pe cocean acestei plante sunt substanţe minerale valoroase: saruri de potasiu, calciu, fosfor, fier şi magneziu, precum şi oligoelemente: nichel şi cupru. În porumb proteine prezenta aminoacizi esenţiali: triptofan și lizină.

În 100 g de porumb Contine: 10,3 g proteine, 60 g glucide, 9.6 grame de fibre, 27 grame de sodiu.

Valoare energetica: 44.1 kcal la 100 g.

Efectele de porumb pe corp

Utilizarea de porumb are un efect de curăţare pe corpul uman: Afiseaza toxinele acumulate de radionuclizi în celule. Datorită numărului mare de antioxidanti pentru a preveni îmbătrânirea prematură de porumb Ştiuleţi sunt bune Oncologic preventiv si boli de inima. Porumb în diferite tipuri, vă recomandăm că includeţi dieta copiilor pentru că oferă o creştere microelemente necesare şi vitamine. În plus, porumb boabe împiedică procesele de putrefacţie şi fermentarea în tractul intestinal, astfel încât se recomandă în dietele cu Enterocolita.

Porumb este recomandat pentru oameni cu anomalii ale tractului gastro-intestinal, la pacienţii care suferă de alergii, diabet, obezitate şi alte tulburări metabolice. Compoziţia de porumb este format din grăsime unice, conținând aproximativ 80% acizi graşi nesaturaţi, precum linolenic, linoleic şi acidul arahidonic. Acesti acizi sunt necesare pentru reglarea nivelului de colesterol. Ei reacţionează cu colesterol forma compuşi solubili, care nu mai poate fi amânată pe pereţii vaselor de sânge. Utilizarea de porumb regleaza procesele digestive si contribuie la o digestie mai completă de alte alimente.

Porumb stabilizează nivelul zahărului din sânge; datorită numărului mare de vitamine b, energizează celulele nervoase, previne şi ajută la vindecarea bolilor sistemului nervos central, inclusiv polio şi epilepsie. Porumb se opreşte dezvoltarea de distrofie. Utilizarea de aceasta planta amelioreaza dureri articulare cauzata de artrita si a osteoartritei.

Acidul glutamic si phytin, incluse în acest plante medicinale ajută cu mentale surmenaj, epuizare, anemie, greaţă, vărsături, porumb absoarbe efecte neplacute asupra organismului uman, cauzate de consumul de alimente prajite si grase, precum şi băuturi alcoolice.

Porumb boabe sunt foarte utile pentru organismul feminin: utilizarea regulată a aceasta planta amelioreaza umflarea în timpul sarcinii Diminuează menstruaţie dureroasă şi climacteriu.

Includerea în meniul de porumb va ajuta la evitarea diabet, infarct miocardic, elimină problemele cu tractul gastro-intestinal, îmbunătăţi imunitatea şi aduce corpul de substanţe nocive.

Mamaliguta este utilizat şi ca un cosmetic. Rasparennoj masca de mălai ajută curata pielea, aliniere a tenului, a scăpa de pigmentare. A scăpa de uscăciune, descuamarea, tembelism va ajuta faina de porumb amestecat cu lamaie, miere si ou.

Contraindicatii utilizarea de porumb

În timpul perioadelor de exacerbare a ulcerului la consumul de porumb, mai bine să se abţină. De asemenea, nu merita să utilizaţi cei subponderali, apetit, tendinţa de a forma cheaguri de sânge şi crescut de coagulare a sângelui.

În ciuda proprietăţile utile ale porumb, l utilizaţi pentru tratamentul fără a consulta un medic.

 


Lasă un comentariu