Piersic

poleznie-svoistva-persika

Brad piersic înălţime de Rosaceae familie 5-7 pm este unul dintre fructele cele mai importante culturi subtropicale şi calda ţările temperat. Cel mai bun piersici în creştere în aceleaşi domenii ca strugurii.

Fructe diferi inteligent aspectul şi gustul ridicat, calităţi nutritive şi dietetice. Ele sunt mari, catifelat, rotunjite sau ovale în formă, suculent, dulce şi aromat. Piersici au trup, uneori, galben, portocaliu sau roşiatică. Mare OS, seminţe, miros de migdale amare.

Există două tipuri de piersici.-puf (ordinare) şi netede (nectarine).

În matur fructe de piersic conţine aproximativ 83% apă, până la 15% de zaharuri, acizi (Malic, citric, tartric, Chinina, hloragenovaâ), azot, substanţe colorante şi aromatice (carotenoide, likopain, etc.), uleiuri esenţiale, potasiu, calciu, fosfor, fier, vitamine: c (până la 20-25 mg %), grupul b, provitamina (caroten) o.

Semintele contin ulei gras (până la 60%), un glicoziă amygdalin şi ulei de migdale amare esenţiale.

Piersici suficient şi r-active substanțe. Numărul lor depinde de gradul: Dram piersici vitamina r-30-40 mg %, Crimeea-de la 10 la 90, dar în Uzbekă-10 mg %.

Deosebit de valoroase sunt fructe de piersici din Crimeea, care conţine până la 0,2 mg % vitamina B2, şi uzbecă, din care 3-8 mg % vitamina e. fructe cu orange carne contine maxim 1 mg % caroten. Conținutul de fier, uzbecă piersici depasi cireşe (3-4 mg %). conţinutul de mangan şi cupru în ele sunt, de asemenea, mare.

Piersicile sunt foarte gustoase proaspete. Din ele se prepară gemuri, marmelade, compoturi, fructe confiate. Fructe cu carnea mai fermi, care deţine ferm OS, folosit pentru conserve.

Piersici, atât frunze proaspete si congelate, au numeroase proprietati utile. Pentru a pregăti frunze de piersici pentru iarna, ţineţi lor peste apă de fierbere timp de 10 minute, apoi răcit peste gheaţă de apă (fără cădere în apă, altfel slăbit enzimei de activitate).
Refrigerate frunze uscate le pe hârtie şi se acoperă cu o cârpă, apoi uşor plasat în strans articole şi stochează în congelator.

Utilizarea terapeutică de piersici

* Piersici recomandat bolnavi şi epuizat ca hrănitoare şi tonic.

* Piersic sucul este un produs alimentar util, mai ales pentru pacienţi şi copii.

* Ulei piersic este echivalent cu migdale şi foarte apreciat în industria farmaceutică. Se serveşte ca un solvent de unele medicamente pentru preparate injectabile subcutanat şi intramusculară. Este folosit pentru gătit lichid şi unguente.

* Reumatism şi dureri de cap ia bulion sau suc proaspăt din frunze de piersic.

* Ca diuretice urolitiaza numi fructe si flori de piersic.

* Piersic fructe creşte activitatea secretoare a glandelor digestive care ajuta digera grăsime şi grele de masă, precum şi posedă efect antiemetic.

* Bolile de stomac o cu aciditate coborât şi constipaţie trebuie să bea suc de 50 g piersici 15-20 minute înainte de masă.

* Un decoct de frunze de piersic are o proprietate mare de laxativ. Bea cateva pahare de acest instrument în fiecare zi, puteti scapa de constipatie si gaze intestinale.

* Inflamaţie a vezicii urinare la bărbaţi decoct din frunze de piersic usureaza durerea.

* Flori piersic supa este folosit ca un laxativ.

* Piersici conţine destul de o mulţime de saruri de potasiu, astfel încât trebuie să aveţi pacienţii cu boli cardiace cu aritmie.

* Proaspete fructe de piersic stimuleaza formarea hemoglobinei. Şi datorită digerabile piersici utilizate pentru anemie de fier.

* Infuzia de nucleoli de piersici şi piersici scoarţă de copac este un remediu vechi, care a bucurat de afro-americani şi unele triburi amerindiene. Această infuzie ajută cu febra intermitentă, bronsite cronice, astm, gripă şi răcelile obişnuite.
Ia pe 150 g praf de scoarţă şi uscate nucleele piersic tocat, se toarna un amestec de 500 g de Apple Cidru Oţet şi 500 g de apă, capacul şi pus într-un loc cald, timp de 5 zile; mai multe ori pe zi, puţin agitat.
La expirarea unui termen de 5 zile se aduce la fierbere la foc foarte mic şi evaporat până la aproximativ 500 g lichid.
Apoi se adaugă 250 g coniac balon şi stoca într-un borcan de sticla cu capac de sol.
În piersici perfuzie conţine acid cianhidric, în unele privinţe, este considerat un bun substitut pentru chinină. Din același motiv, fii atent: ia pentru o dată în interiorul nu mai mult de 2 linguri.
-Ia perfuzie piersic ca tusei şi expectorant pentru 1 lingura la fiecare 3-4 ore.
Piersic perfuzie-eficiente anthelmintic: ca atare ar trebui să ia 2 linguri 2 — 3 ori pe zi.
-Pentru a calma dureri de urechi piersic perfuzie pot fi utilizate sub formă de picături.

* Vă mulţumim pentru complexul de vitamine a, c şi piersic fructe clienţi cu susceptibilitatea crescută la raceli: acestea ajuta organismul să se adapteze la condiţiile nefavorabile de mediu.

* A scăpa de abcese, şi frunzele de piersic ajutor abcese. Cu atenţie se amestecă greutate omogene 8 frunze proaspete, cateva felii subtiri de cartofi crud şi g crud 70 fierbinte apă fiartă. Pune amestecul fierbinte pe un material curat bine şi să abces.

* Când Zoster şi psoriazis ajuta frunze de piersic proaspete, rosii zdrobite de şi amestecat cu lapte condensat dulce sau fiert în apă clocotită şi infuzat cu capacul.

* Eczeme cald băi de bulion de frunze de piersic.

ATENTIE!
• Datorita continutului ridicat de zaharuri piersicile sunt contra-indicata in diabet si obezitate.
• În afecţiuni alergice piersici de utilizarea în produsele alimentare nu este recomandat.


Lasă un comentariu