Mure

Ежевика11

Se gaseste in soluri umede din luncile, pe coasta de râuri şi pâraie, printre tufişuri, rigole si poieni, unde adesea forme solide tufişurile accidentat din muguri dens în picioare.

Este un arbust cu minciuna sau în creştere, adesea în jos-curbate şi 1992 impusca 60-150 cm lungime, acoperit cu o floare bogat albăstruie.

Spini pe lăstari subţire, drepte sau curbe, inegale. Frunzele sunt Trifoliate, uneori doar pâternye mai mici, a redus şi spini plantate tulpini. Lasă pe verde, mai jos mai multe culoare PAL, grosime pufos. Florile sunt destul de mare, aproape de 2 cm în diametru, sunt colectate la capătul tulpinii şi ramurilor în corymbose mai degrabă subţire perii.

Fructele sunt destul de mare, în aspect similar cu zmeura, dar negru şi acoperite cu touch gri, constă dintr-un număr mic de mare kostânoček. Floare de blackBerry în iunie-iulie, aduce roadă în August-septembrie. Plantele sale se disting prin îngheţ minore. Lipsa de plantații în ţara noastră este compensată parţial sălbatice tufişuri.

BlackBerry fructe gust suculent, acru. Compoziţia chimică a fructe de padure: acids-0.96% organice; sugars-4.53% totală; tanini și coloranti-0.18%; pectice compuşi-0, 37-0, 56%.

În BlackBerry fructe conţin în principal acid citric găsite în cantităţi mici, citric şi acid tartric. Zaharuri sunt, în principal, glucoză şi fructoză, zaharoză în mod substanţial mai puţin. Cu maturizarea fructe crescut conţinutul lor de zahăr în detrimentul zaharoză.

Fructe de padure sunt prezente vitamine caroten (provitamina a)-0.5-0.8%; vitamina c—38.0 5,0%; vitamina B1-0.033% B2-0.03%; Niacin-1.6% (conţinutul de vitamina specificat BlackBerry depăşeşte cu mult mai multe fructe şi pomuşoare); Vitamina k este 0,5% şi altele.
Conţine cantităţi considerabile de compuşi fenolici actiune kapillâroukreplâûŝego, protivosklerotičeskogo si antiinflamatoare (antocianine, catechine şi Flavonols, cathehins).

Folosit cu scop curativ frunze, fructe, rădăcini şi SAP. Frunze (preferabil tineri), recolta în timpul înfloririi, fructe-maturare.

Mure sunt consumate proaspete, acestea sunt folosite pentru a face pasta, gemuri, băuturi răcoritoare, lichioruri, siropuri, jeleuri şi compoturi.

At home fructe mure metode de prelucrare şi aplica aceeasi reteta ca zmeura.

Utilizarea terapeutică de BlackBerry

* Accepta bulion de frunze la gastritises şi sângerările gastrice (10 г frunze pe 0,5 л bruscă apă fiartă).

* Se prepară ceai medicinale: frunze proaspete sunt plasate într-un vas închis de sticlă sau lut unde sunt până va veşteji, apoi abur le în baie de apă până când se innegresc, şi uscate în aer liber. Ceai din aceste frunze, dobândeşte aroma si savoarea aminteşte de gustul de ceai chinezesc.

* La o dizenterie se prepară sirop: 500 г bucatate zahăr şi 250 г pomuşoare, fiert la foc mic, până când se formează un sirop gros. Ia 3-4 linguri pe zi.

* În tratamentul de guturai cronică a intestinelor în medicina populară se utilizează BlackBerry fructe şi frunze proaspete şi uscate.

* Mure sub forma de ceai se recomandă ca calmant şi tonic, mai ales în timpul menopauzei.

* Fructe de padure au acţiune alocarea sudoare (utilizarea ca zmeura).

* Frunze găsi cerere (sub forma de infuzii) ca un sedativ în isterie, sunt folosite în tratamentul aterosclerozei si hipertensiunii.

* Utilizarea ca o gargara cu stomatita (inflamaţie a mucoase ale cavităţii bucale) şi amigdalita poţiune pe bază de plante de frunze de un BlackBerry: ia 50 g de materii prime pentru 1 l de apa clocotita insista 15-20 minute, apoi se filtrează prin cheesecloth.

* Poţiune pe bază de plante de frunze este folosit în boli de căi respiratorii sus ca otharkivajushchee mijloc. 1 lingura strivite frunze pe 1 pahar de apă fiartă, insista 4:00 şi băutură 30 minute înainte de mese pentru 100 g de 3 — 4 ori pe zi.
Când sângerare pulmonară de perfuzie ia fiecare 2:00.

* Când dispnee ajută bulion de ramuri de BlackBerry.

* Când frustrarea intestinele se aplică supă din frunze care conţin taninuri: 1 parte materii prime pe 10 parti de apa, se fierbe 20 de minute. Ia 1 lingura de 3 ori pe zi.

* BlackBerry frunzele au rana-vindecare şi anti-inflamatorii proprietăţi datorită prezenţei în ei de fitontsidov. De frunze proaspete zdrobite pune ulcere, лишаям, răni purulente şi cronice.

* În cazul în care prea prelungite şi grele menstruaţie aplică tincturi din frunze de un BlackBerry. Perfuzie îmbunătăţeşte generală de sănătate şi normalizează somnul, reduce anxietatea.

* Diabet zaharat îmbunătăţeşte metabolismul cu ceai din frunzele murei.


Lasă un comentariu