Mărar

ukrop_v2

Marar (Anethum graveolens)

Descriere

Chimen dulce-condimentat plantă anuală, holodostojkoe, exigente la umiditate si lumina. Are erectie rotunjite tulpina înălţime la 90 cm, frunze peristorassečennye, filamentoase. Înfloreşte în iunie-iulie, aruncat umbrele, constând din flori mici. Fructul este o formă de plat ovală.

Istorie

Despre marar a menţiona în inscripţii antice egiptene, a căror vârstă este mai mult de 5000 de ani. În timpul călătoriilor lor vechi grecilor şi romanilor a adus-o la poalele Alpilor, în cazul în care el a luat numele contemporan «anethum». Grecii antici făcute de verdeaţă şi seminţe de fenicul într-un număr mare de medicamente utilizate în produsele alimentare. În Rusia, mărar este cunoscută din secolul al 10-lea. Folosit pentru decaparea, ca un condiment şi în medicina populară.

Proprietăţile utile

Mararul contine uleiuri esentiale, pectine şi flavonoide, caroten, clorofila, o mulţime de vitamina c, B1, B2, B5, B9, pp, săruri de potasiu, fosfor, fier, acid clorogenic.

În marar seminte conţine ulei esenţial, celuloza, flavonoizi, ulei gras, zahăr, caroten, substanţe azotate.

Aplicarea

Poate că nu există nici universal mai mult decât mirodenii de marar. Acesta îmbunătăţeşte gustul alimentelor, aspectul său, stimulează pofta de mâncare. Aceasta planta, care este folosit în principal de verdeaţă. Se adaugă la salate, sosuri, supe, peşte, carne, ciuperci si legume preparate. Acesta oferă un parfum excelent otvarnomu tineri cartofi si fasole. Adauga marar adaugă coaja şi gust picant cel mai bun mijloc, branza, branza de vaci. Umbrele mărar utilizare atunci când conserve. Mărar previne indirect overtreatment săruri de organism, reducând cantitatea de sare din alimente.

Ierburi uscate sunt amestecate cu alte ierburi pentru a obţine picant amestecuri. Seminţe de mărar sunt folosite pentru a aroma de ceai, otet, marinata.

Proprietăţi

Ca un instrument terapeutic folosi verdeaţă şi seminţe de fenicul. Ele sunt utilizate cu succes în medicina tradiţională şi populare. Mararul are eficacitate în combaterea bolilor cistita şi rinichi, este un mare diuretic şi colagog, precum şi de a dispune de proprietate creşterea secreţiei glandelor mamare. Dill este capabil pentru o perioadă scurtă de timp pentru a scăpa de insomnie si dureri de cap. O infuzie de plante medicinale fenicul promovează vasodilataţie, relaxare, intestine, creşte diureza şi scăderea tensiunii arteriale.

Mararul este folosit pentru a combate boli ale tractului gastro-intestinal, imbunatateste starea de sănătate a sistemului cardiovascular. Este, de asemenea, folosit pentru depuneri de saruri, obezitate, diabet zaharat. Decoct din frunze de fenicul ajută cu conjunctivită şi inflamaţie a ochiului.

Seminţe de mărar sunt folosite ca antibacteriene, antispastice, precum şi colagog şi laxativ.

Contraindicatii

Cerere de mărar în orice fel este contraindicat la persoanele care suferă de joasă presiune, şi, de asemenea, în timpul sarcinii.

Valoarea de calorii şi de nutriţie de marar

Calorii: proaspete marar-40 kcal, uscate-258 kcal.

Valoarea nutritivă de mărar proaspăt: proteine-2.5 g grăsime-0,5 g, glucide-6.3 g

 


Lasă un comentariu