Cartofi

cartofi

Cartofi-tuberculi de specii de plante erbacee din genul Solanum familia Solanaceae. Tuberculii de cartofi sunt un produs alimentar importante, în contrast cu fructe otrăvitoare.

Locul de nastere al cartofi este America de Sud, unde vă puteţi întâlni încă sălbatice de cartofi. Introducerea de cartofi în cultura a fost început aproximativ 9-7 mii de ani în urmă, în Bolivia astăzi. Indienii nu numai mâncat cartofi din alimente, dar venerau el, creatura oduševlënnym de numărare.

În calendarul inca a fost o modalitate de a determina ora din zi pentru cartofi. Măsoară timpul necesar pentru a servi ceai, care este aproximativ egal cu o oră. Asta este, în Peru, spunând: «plecat cât timp ar lua pentru a găti cartofi culinare.

În Europa de cartofi a fost prima dată introdus de Cieza de Leon în anul 1551, la întoarcerea sa din Peru. Primele dovezi de utilizare a cartof în produsele alimentare, de asemenea, se aplică în Spania în 1573, el este printre produsele achiziţionate de sânge la spital de Isus în Sevilla. În continuare cultura răspândit în alte ţări europene. În primul rând, cartofi a fost adoptat în Europa pentru plante ornamentale, otrăvitoare.

În cele din urmă s-a dovedit că cartofi posedă mare aromatizante şi calităţile nutritive, agronom francez Antoine-Auguste el. De penetrare a cartofi provinciale a început în Franţa, şi apoi în alte ţări.

Apariţia de cartofi în Rusia este conectat cu numele de Petru cel mare, care, la sfârşitul al XVII-lea, trimis la capitala la sac de tuberculi Olanda de se presupune a distribui provinciile pentru cultivare. Cu toate acestea, în secolul al XVIII-lea, cartofii s-au servit în principal doar aristocratice case. Din cauza destul de frecvente cazuri de otrăvire de fructe de «Devil’s Apple» ţăran populaţiei de cartofi nu a luat.

In zilele noastre tuberculii de cartofi constituie cea mai mare parte din dieta de fiecare persoană.

Conţinut caloric de cartofi

Calorii cartofi este 80 kcal la 100 de grame de produs.

Compoziţia de cartofi

Cartofi conţine practic toate aminoacizi găsit în plante, inclusiv de neînlocuit. Dacă mâncaţi necesarul zilnic de tocană de cartofi (300 de grame de zi), puteţi furniza complet organismului cu carbohidrati, potasiu si fosfor. În 100 de grame de tuberculi de cartofi timpurii conţine până la 20 mg de vitamina c. cartofi în timpul depozitării conţinutul de vitamina c în ea scade treptat. De obicei, în primăvară în tuberculii sale rămâne o treime vitamina c conţinut iniţială.

De mare importanţă este cartofi ca o sursă de substanţe minerale. Cartofi, ele sunt în special sărurile de potasiu şi fosfor; Există, de asemenea, sodiu, calciu, magneziu, fier, sulf, clor şi minerale precum zinc, cupru, siliciu, brom, Bor, mangan, iod, cobalt si altele (kalorizator). Conţinut de cenuşă în tuberculul total aproximativ 1%. Substanțe minerale distribuite în tuberculul este inegală, cele mai multe dintre ele în scoarţa, mai puţin în miezul exterior, coroana partea mai mare la baza.

Beneficiile şi dăunează de cartofi

Cartof are un număr de proprietăţi utile. Elemente minerale din tubercul sunt în principal sub formă de săruri alcaline usor digerate şi prezentate, care ajuta la mentinerea echilibrului alcalin în sânge.

Fibre de cartofi nu irita stomacul si intestinele, astfel încât să puteţi mânca fiert cartofii, chiar şi într-o perioadă de exacerbare a gastrită cronică şi ulcere.

Amidon de cartofi reduce nivelul colesterolului în ficat şi ser, adică are proprietati antisklerotičeskimi. Cartofi conţine o mulţime de potasiu, care ajută la eliminarea excesul de apa din organism (care este important pentru bolnavii de rinichi şi iubitorii de a bea). Dacă băut alcool cartofi, apoi dimineata nu va fi în special apariţia de edem. Cartofi deţine recordul pentru conţinutul de potasiu printre alimentele. Săruri de potasiu contribuie la eliminarea apei din organism, astfel încât cartofii trebuie să fie neapărat un membru din dieta persoanelor cu boli de rinichi si inima. Cartofi-ou utile mai ales oameni pe care ii are dieta cu forme simple de insuficienţă renală cronică.

Sucul brut se clateste gura cu faringita, laringita. Vă mulţumim pentru proprietatile curative ale paradantoz de suc, care deroga prevalenţa în ţările civilizate, dezvoltate, al doilea numai la boli cardiovasculare şi cancer, şi rapid cu dinti (se clăteşte gura cu gingiile inflamate 2 — 3 ori pe zi). Este util să bea suc de cartofi în timpul dureri de cap pentru ca foloseste acetilcolina. Suc de cartofi ajută cu pirozis, greaţă, constipaţie. Un instrument puternic pentru vindecarea ulcerului gastric şi ulcer duodenal 12, aciditatea stomacului, scăderea tratarea de gastrita. Sale vindecare cartofi de substanţe aproape de a deţine o coaja, deci sa taie. Mai freca tubercul perie sau prosop rigide.

Înainte de a aplica tratamentul de cartofi, trebuie să consultaţi medicul dumneavoastră. Nu se poate aplica suc de cartofi pentru gastrita cu aciditate redusă, obezitate şi forme severe de diabet zaharat.

Cartofi în bucătărie

Cartofii sunt una din legumele cele mai răspândite în bucătărie. Lui Cook, curăţate şi necurăţate («cartofi»), fierte, la gratar sau aburit, compot, prăjit în grăsime adânc (cartofi) şi distracţie (cartofi fierti). Cartofii pot fi folosite atat in preparate simple şi rafinate. Cartofi pentru supe, feluri principale, gustări sub formă de cipuri, digestive si chiar şi deserturi.

În mod tradiţional în gătit folosind tuberculii proaspat, dar in ultimul timp a fost o creştere de alimente conservate şi tratate chimic.

Cele mai multe retete pentru mancaruri de cartofi nevoie de pre-tratament şi tăiere de tuberculi. Metoda de granulare este determinată în mare măsură de imaginaţia bucătarului-şef şi dimensiunea de tuberculi. Tuberculi mari se taie în fâşii, cuburi, cuburi, chips-uri; mijlocii tuberculi-felii, felii, chips-uri, până la punctul de bočonočkom, precum şi de gătit cu cartofi, piure de cartofi, cartofi chiftele, zrazes şi musaca. Se crede că forma de tăiere afectează aroma a vasului.

Sfaturi utile despre cartofi

Atunci când cumpără cartofii trebuie să atragă atenţia asupra faptului că tuberculii au fost solide, neted, uniform colorat (calorizator). Verde «flanc» înseamnă că produsul a fost depozitat în lumină. În această verdeaţă conţine substanţe otrăvitoare — solanine, astfel încât este recomandabil să taie şi asiguraţi-vă că pentru a face tuberculi de prelucrare culinară (fiert, RFI, marinate sau decapare). Solaninom otrăvire este posibil, dar trebuie să mănânc o câteva lire sterline nečiŝennogo, cartofi termic prime, necoapte.

Uneori, vanzatori aleg tuberculii vechi mai mici şi mai pure şi le emite pentru cartofii de tineri. Să vă asiguraţi că nu trişeze, cartofi poskrebite coaja de unghii-tineri este uşor zgâriat. Cartofi cu galben jupuite mai stocate.


Lasă un comentariu