Căpșune

strawberry

Aromate, suculent căpşuni este un deliciu de vara mare. Acest boabe este originar din America, dar acum un număr mare de variante este cultivat in intreaga lume.

În prezent, căpşuni de parfum este utilizat pe scară largă în industria cosmetică. Dar, din păcate, în majoritatea cazurilor, aceasta este doar aroma, mai degrabă decât extras. Pe rafturile magazinelor puteţi găsi un număr foarte mare de geluri de dus, baie cu bule, creme de corp, sapunuri, baby sticle de parfumuri şi alte mijloace cu aroma de capsuni. Produse pentru igiena mult mai rar cu căpşuni reale.

Cumpara nevoie întuneric roşu pomuşoare fără urme de lovituri, dacă colectarea de gradina-it este necesar să părăsească coada deoarece fructe de padure rămân cu el mai mult. Aveţi posibilitatea să le stocaţi în frigider, dar ei mai mult la temperatura camerei. Vă puteţi congela-le în recipiente de plastic de un an.

Înainte de consumul de căpşuni poate fi clătit sub jet de apă de la robinet sau pur şi simplu ştergeţi cu un prosop de hârtie. Cozi de tăiat de un cuţit ascuţit.

Conţinut caloric de căpşuni

Calorii capsuni este 41 kcal la 100 de grame de produs.

Compoziţia de capsuni

Capsuni este o sursă bogată de vitamina c. în 100 de grame de căpşuni conţine mai multe diurne. Conţinutul de vitamina c. capsuni este al doilea numai la face de coacăze negre. În cinci mijlocii boabe conţin vitamina c ca o portocala mare. Şi acid folic în căpşuni, zmeură, şi struguri.

Proprietăţile utile de capsuni

În cazul în care în fiecare zi pentru a manca aceste fructe de padure, întăreşte sistemul imunitar şi pereţii vasculare.

Capsuni are efecte puternic anti-inflamatorii şi antimicrobiene. Prin urmare, când un bolnav de stomac o prescris medicină. Proprietăţi antimicrobiene de căpşuni sunt folosite pentru a trata boli inflamatorii de nazofaringe şi eliminarea rău respiraţia. Capsuni inhiba dezvoltarea virusului gripal. Prezenţa de iod compenseaza pentru lipsa ei de zi cu zi alimente şi apă potabilă (kalorizator). Capsuni are efect saharoponižaûŝim. Deci, acesta include mese pentru pacienţii cu diabet zaharat. Recepţie de prandial 4-6 linguri de suc de capsuni proaspete ajută cu litiază biliară.

În boli ale rinichilor si cailor urinare, vă recomandăm să utilizaţi căpşuni întregul sezon. Este mai bine să mănânce fiecare zi cel puţin 400 de grame. Toate bolile renale ar trebui să bea un decoct de radacini de capsuni. Căpşuni este un diuretic natural şi liniştitor acte pe ficat. Prin urmare, reumatism si boli de ficat sunt recomandate să utilizaţi dieta capsuni. În timpul săptămânii trebuie zilnic sa manance 1,5 kilograme de fructe de padure. Acid salicilic conţinute în Berry, ajută cu dureri în articulaţii. Capsuni vă permite să vă umple anemie feripriva. Acest lucru este, după toate, şi testat un remediu popular in tratamentul de eczeme, Diateză, erupţii cutanate, leziuni minore. Trebuie doar să aplice un terci de căpşuni sore spot. Căpşuni şi un decoct de frunze de sale normalizarea metabolismului şi a tensiunii arteriale, ameliorarea insomnie. Căpşuni este un excelent preventiv înseamnă la boli precum ateroscleroza si hipertensiunea.

Există o dieta de capsuni. Trei zile în luna vrei să mănânci acest fructe delicioase. Se pot fi consumate fără restricţii, dacă nu prevenirea alergiilor.

Rău şi contraindicaţii de capsuni

Căpşuni este un alergen puternic. Persoanele predispuse la alergii nevoie pentru a reduce consumul. Sau bea-o orice produs de lapte acru (calorizator). Capsuni, de asemenea, este contraindicat în hipersecreţie gastrică, prelungit kolikah gastrice si hepatice si apendicita. Copiii mici şi femeile gravide şi băuturi de la ei frunze de căpşuni ar trebui să fie consumate cu prudenţă.

Căpşuni în bucătărie

Căpșunile pot fi preparate foarte divers, este minunat de la sine sau în varen′âh, sau deserturi, prăjituri.


Lasă un comentariu