Broccoli

brokkli

Broccoli (Brassica oleracea sau Brassica silvestris)

Broccoli este o familie de plante de legume anual de varză, conopidă subspecii. Numele de acest vegetale este derivat din cuvântul Italian «brocco» sensul «evacuare» sau «Filiala».

Istorie şi distribuţie

Broccoli este considerat locul de naștere al Asiei minor și estul Mediteranei. Grecii şi romanii au mancat broccoli chiar 2000 de ani în urmă, dar în Europa a devenit popular numai în secolul XVI.

În douăzeci de secolul XX varza acest miracol a început câştigă o atenţie, atât în Europa şi în America.

Broccoli acum pe scară largă, în special în Anglia, Spania şi Italia. În Rusia până acum rar cultivate.

Descriere

Broccoli este o plantă anuală cu suculente muguri verzi închis. Acest varza este o perioada de coacere timpurie. Perioada sa de creştere la răsad pentru recoltat cap este de 60-65 zile şi de transplantare varza este 30-35 zile.

Conopida cu broccoli diferă de structură, care constă dintr-un cap format muguri violet sau verde. Diametru cap vine la 10-12 cm. După tăiere instalația de sediul Central începe ramificat, fiecare ramură se termină cu bine şurub. Taie capul cu o parte din o tulpină 10-20 cm lungime, care este, de asemenea, utilizate pentru produsele alimentare.

Aplicarea

Mugurii sunt utilizate în alimente şi tulpini tinere de broccoli. Pentru a menţine proprietăţile utile sunt minime: aburit, albi. După gătit broccoli ar trebui să rămână clare.

Broccoli serveşte ca o garnitura de calorii vitamina pentru carne, păsări de curte, legume, adăugate la salate şi supe-piure de cartofi.

Compoziţia şi proprietăţile

Broccoli contine fibre, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, sulf, vitaminele c, B1, B2, B5, B6, pp, e, c, pro-vitamina a. Broccoli este un furnizor mare de vitamine pp, tu şi beta caroten. Prin prezenţa de beta-caroten, această cultură este de multe ori superior la alte legume. În plus, broccoli este o sursă bogată de substanţe minerale conţinutul de potasiu, calciu, fosfor, sodiu, fier, ea concurează cu conopida, depăşind-o de două ori pe conţinut, nu numai minerale, dar, de asemenea, proteine.

Clorofila, conţinute în foi de varză, are efecte benefice pe compoziţia sângelui. Prezenţa de aminoacizi în broccoli echivaleaza a carne de vită, şi prezenţa de izoleucina pentru lizină şi proteine din ouă de pui. Valoare proteine creşte datorită prezenţei de broccoli în ea substante care inhiba acumularea de colesterol.

Broccoli este considerat o legumă sănătos, clienţilor săi în bolile cardiovasculare.

Medicii recomanda consumul de broccoli pentru a preveni căderile. Acest varză ajută la eliminarea periculoase pentru viaţa umană, săruri de metale grele, creşte rezistenţa organismului uman la radiaţii. Mai recent, a devenit cunoscut faptul că broccoli este o excelenta profilactica impotriva cancerului.

Studiul, efectuate de medicii de la Johns Hopkins College, a constatat ca broccoli contine sulforafan, o substanţă specială care ucide bacteriile care cauzeaza anumite tipuri de ulcere gastrice, şi, de asemenea, împiedică dezvoltarea cancerului. În plus, sulforafan chiar ucide bacteriile care sunt rezistente la antibiotice.

Acum, oamenii de ştiinţă încearcă să dezvolte medicamente bazate pe acest produs chimic care ar fi optim internalizate de un corp uman.

Fapt interesant

Broccoli conţine aceeaşi cantitate de vitamina c ca o lămâie.

Cum de a găti broccoli

Pentru a păstra cât mai multe vitamine şi minerale, brocoli proaspat, vă trebuie să gătesc pentru nu mai mult de 5-7 minute, pune în apă clocotită. Broccoli congelate este de 10-12 minute.

Valoarea de calorii şi de nutriţie de broccoli

Calorii broccoli 34 kcal.

Valoare de alimente: proteine g broccoli-2.82, grăsime-0.37 g, glucide-6.64 g


Lasă un comentariu