Prună
Cultura fiabile drenarea începe în secolele IV-VI. BC în timpul acelor timpuri a fost cultivat pe scară largă nobil în Egipt de scurgere şi a fost folosit de către populaţia nu doar proaspete, dar, de asemenea, sub formă de o varietate de casă.
Prune este răspândit în aproape toate ţările de clima temperata. Producţia mondială de fructe prune este de aproximativ 3 milioane. tone. În banda de mijloc de copaci crească în grădini de amatori. Obstacolul cel mai serios la extinderea culturilor de prune este lipsa de rezistenta soiurilor.
Compoziţia chimică a fructelor de prune este destul de variat si depinde de tipul (de exemplu, goldan, prune, prune, etc), clasa, gradul de maturitate de fructe, hrana solului si plantelor, condiţiile climatice şi condiţiile meteorologice şi un număr de alte motive care au adesea un impact foarte grave asupra compoziției lor chimice.
Ecologice acidă scurgere mai ales Malic si citric în cantităţi mici este oleina, acid succinic, quinic acid şi urme de acid salicilic metil ester. În compoziţia de zaharuri glucoză și zaharoză conținea aproximativ egală cu sumele de fructoză-mult mai puţin.
Cu maturizarea fructe cantitatea de zaharoză creşte, care este o trăsătură caracteristică pentru unele soiuri (ex. vengerok). Vitamina c din prune foarte puţin, care este, desigur, nu poate avea valori nutritive grave.
Fructe conţin compuşi fenolici, predominant Flavonols (quercetin, izokvercetrin, etc.), Antocianinele şi lejkoantociany dotat cu tonic capilar şi antisclerotic acţiune.
Diferite soiuri de prune contine 0,1 la 2,7 mg/100 g de caroten (provitamina o). Caroten richer fructe galbene. În plus, prune conţin mici cantităţi de vitamine b, niacina, folic acid.
Prune iasă printre alte fructe foarte ridicat in vitamina e, este semnificativ mai mare de cirese, cirese, portocale, mandarine, pere, dar mai mică decât piersici si fructe copaci. Minerale sunt potasiu, fier, iod, cupru si zinc.
Prunele sunt consumate proaspete, gatite de ei compoturi, gem, gem, sucuri.
Utilizarea terapeutică de prune
* Proaspete şi uscate prune (in special prune), precum şi conserve şi sucuri cu pulpa au efect laxativ blând, recomandat pentru atonie constipaţie şi intestinului.
* Prune îmbunătăţeşte starea de pacienţii cu ateroscleroză, deoarece ajută la eliminarea colesterolului din organism.
* Prune este recomandat la boli de rinichi şi hipertensiune arterială.
* Potasiu compusi din fructe, au un efect diuretic, promova excreţia de excesul de apă şi sare.
* Prune pleacă acasă, în fructe de porumbar conţine cumarine. Aceşti compuşi au capacitatea de a preveni dezvoltarea de cheaguri în vasele de sânge şi vindecarea tromboză, precum şi creşterea vaselor coronariene şi să ofere un efect calmant.
* Prune în medicina populară sunt considerate utile pentru reumatism si boli metabolice (guta, etc), şi ciorbe şi loţiuni obţinut din frunze proaspete şi uscate sunt folosite ca un agent de vindecare a rănilor.
* In medicina antică era considerat util prune adeziv (acumula pe trunchi). Acesta a fost utilizat în tratamentul de ulcer, conjunctivita, intarirea vederii (local).
ATENTIE!
Drenarea cauzeaza indigestie la copii mici, şi în cantităţi mari şi la adulţi (deoarece poate fi folosit ca un laxativ).
Pruni, de asemenea, nu trebuie utilizat la mamele care alăptează (pentru a evita balonare si diaree la copil).
Lasă un comentariu